Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, November 22, 2010

36 minggu..

sumber: baby centre(klik untuk info lanjut)

Kalau tengok gambar kat atas nih kite leh imagine eh bila baby tu bergerak..kita dapat rasa yg tu sikunya,lututnya..montotnya.hehe..paling terasa laa tumit n siku dia..usik2 balik mesti dia 'tenggelam' balik..geli kot..bahagia jer dengan tendangan2 kecil nih kan..? :) bila baby dah kuar nanti mesti rindu nak main perut..haha

Dah masuk ke 36 minggu dah..
Seronok baca perkembangan bayi dalam perut nih..minggu ni antara perkembangan yg menarik bila dier kate
'The good news is that by the end of this week, your pregnancy will be full-term and you could give birth any day. '

Nak baca lebih lanjut klik link kat atas.. bagi yg sama2 mengandung sekarang sila2 laa jenguk website tu ye..untuk pengetahuan lebih.. :)

Semalam baru settle cuci keperluan baby yg baru dibeli.. Esok lusa baru nak packing dalam beg yang nak dibawa gi hospital..
Sebelum nih masa mengandung dah masuk bulan ke 7 lebih dah packing sikit2 dah..standby awal gitu takut ada benda x dijangka kan..
Tak tahu laa kali nih cam konfiden jer belum bersalin sebelum minggu ke 36. sibbaik lum lagik..ngee
Suami pun dah naik risau nengok lum packing2 lagik.hihi..

Keperluan lain rasanya dah cukup..tinggal nak pack jer lagi..tambahan lak kali nih plan nak bersalin kat tempat orang ni..agak nervous gak laa coz x tau perkhidmatan diorg camner kan.. Harap2 ok laa nanti..aminn2..

Gambar nih amik semalam..ekslusif gitu..eheh. agak2 baby girl ke baby boy nih? :P

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Ati Masrif said... [Reply to comment]

besarnya perut..nmpk cam girl jer..bila due?

easy said... [Reply to comment]

salam..wah dah tunggu hari ya. mudah2an selamat semuanya ;)

HaSue said... [Reply to comment]

Ati:ekeke..mmg besar jer rasa nih..hrp baby x besa sgt ler.. cam girl ke?due 19hb disember.hehe

easy:w'kumsalam..insyaallah..mekasih :)

dianahaznida said... [Reply to comment]

salam sue..dh lama x menyinggah kat sini..dh nak due ek..semoga selamat semuanya ek..boy ke girl , yg penting sue ngan baby sihat.nanti2 dh bersalin, upload lah gambar bb ye..

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Salam Ha Sue... semoga dipermudahkan segala urusan... takut gak tgk he he he...

Noorma Ismail said... [Reply to comment]

Salam Sue..kalo dh masuk minggu 36 ni, orang2 tua dh suruh minum minyak, pastu banyak makan bendi dan kucai..entah ler.. untuk senang bersalin katanyer..tp akak tak brapa ikut sangat.. semoga semuanya selamat...nanti update tawww !!!

Jiya said... [Reply to comment]

meh aku teka boy ka girl... mestiiii boyyy.. akekekeke.. upahh plssss

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam Sue...dah tak lama lagi tu due, mesti tak sabar menanti kelahirankan. Kalo perut akk gitu bb girl la...tapi lain org lain pulak, boy atau girl janji sihat tak kisah lah kan. Akk doakan moga sue selamat bersalin dan dipermudahkan segala urusan nanti...tak sabar nak tgk bby sue nnt. take care sue..n miss u

HaSue said... [Reply to comment]

diana:wkumsalam.. betul tu..hrp2 semuanya dipermudahkan.x kisah laa baby boy or girl,tp hrp2 tu mmg boy..hihi

erma: wkumsalam...laa,tkut napanya..nanti turn erma lak..haa..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Noorma: wkumsalam..akak, mkn bendi tu biasa gak dgr n senang nak praktikkan..tp part minum minyak tu cam pk byk kali gak ler..hihi.. skrg ni dh start amalkn sapu selusuh minyak je kat perut..tu pun selalu lupa.haha..x disiplin betul sue part gini :P

Jiya: haha..kalo betul pesal lak nk bagi ko upah hah?kalo ko tolong urut jadik bidan bleh aku kasik ko upah..ekeke

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Rosaliza:wkumsalam kak..woh,kalo pertu akak baby girl ekk..adeh..hehe.. mmg pasrah jelah kak..aritu scan dier taknak tunjuk terang2an kan..malas dah nak gi scan.takpe la,bukan lama lg tu..aminnn buat doa akak..mekasih akak!muahh

Bee said... [Reply to comment]

sue..moga selamat melahirkan, tak kiralah girl ke boy kan, dua2 anugerah Allah moga bertambah murah rezeki..masa nuha dulu, minggu 36 dah kena induce..

Cikmin said... [Reply to comment]

nampak macam boy jek..hehehe...semoga selamat semuanya ye sue...nanti dah bersalin jangan lupa mms kat cikmin tau... :) kira macam exclusive lah..boleh la hantar gift nanti.. :)

ilahjy said... [Reply to comment]

salam, kak ilah teka boy.. kalu betul bukan mama dan baby yg dpt hadiah silap haribulan mak long kat KL ni dpt hadiah heheee...
kak ilah selalu minum air hujung rambut selepas selesai mandi..selawat 3 kali supaya baby lalu dgn mudah seperti air hujung rambut..sikit jer minum amek syarat... sapu minyak selusuh kat betis dan perut kita supaya tak sakit.. mmg sah tak sakit...sampai 4 cm belum sakit.... hahahaaaa kena pula masukan ubat supaya sakit..amekkk kau.. kak ilah kena..tapi best la tak sakit... masa nak teran jer baru sakit sikit2.... semuanya ditanggan ALLAH..semoga hasue sihat dan selamat...aminnnn

HaSue said... [Reply to comment]

kak bee: mekasih kak..awalnya akak kena induce eh..

cikmin:insyaallah..nanti anta mms..gift tu xyah susah2 ye kak..akak doakan sue pun dah cukup bermakna sgt2..tq

kak ilahjy: wkumsalam..aik..rata2 ramai yg teka boy nih..huhu..aminnnn sgt2 buat tekaan2 sumer.hehe..
tima kasih share tips kak..skrg ni mmg amalkn(tp selalu lupa la) selusuh tu..yg minum air hujung rambut tu pernah gak dgr org tua suh amalkan..kalo rmbut pjg sng skit kan..hehe..tq atas doa akak yer.. :)

Ummi said... [Reply to comment]

Salam HaSue, tahniah atas kelahiran baby boy yea..akak tumpang gembira..tambah sorang lg anak sedara cyber...pantang elok2 eh..jgn curi2 tulang..hehe..peluk cium tuk baby yea..muaaahhh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...