Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, November 9, 2010

Masih berat ke?

Aku sebenarnya sibuk menimbang berat blog > website speed test
Sampai sekarang masih tercari2 nak buang widget yg mana lagik kat blog aku nih untuk meringankan beban blog sekaligus untuk mempercepatkan loading bila buka blog..sebelum nih susah nak nak edit2 coz tenet slow amat..
Masa mula2 aku timbang aritu berat blog sampai 400 kb gitu..patut ler lambat jek kan kan..
Sekarang nih dah 213kb gitu laa.. bila bandingkan dengan blog kawan2 yg lain sekitar 1ookb gitu jek..hehe..

Sebab tu laa terpaksa buat kuye2 kesayangan aritu..huhuk

sesambil godek2 blog,smpt gak laa blogwalking..blog sndirik x terupdate..hiii
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 Komen Di Sini:

Cikmin said... [Reply to comment]

ok dah cantik tu kat sidebar sue ni..widget yang penting2 dah ada :)
iklan nuffnang sue tak berada di kedudukan sepatutnya ni..kalau yg LR ni sepatutnya di in between content..kat header pakai code Leaderbod punya...

ezzyra said... [Reply to comment]

same la...trpksa buang byk gajet...kura2 pon buang...tp x buang pon sbenarnye...heheh...pndah ke blog lain je...heheh

Eliza said... [Reply to comment]

Sue, akak dah timbang, 141. ok tak? Tenkiu..

Ciklinn said... [Reply to comment]

ciklinnyer 151.. ok dah kot... sbb plig elok bwh 100 kan?

moklong said... [Reply to comment]

ina punya 181.. ok kot.

HaSue said... [Reply to comment]

cikmin:dah tuka kak..yg atas jer xleh dah..dah terdilit code kot..hehe..thanks kak!

HaSue said... [Reply to comment]

ezzyra:tpaksa laa kan..hehe

Kak eliza,ciklinn,moklong:kalo x silap di bawah 200 dah ok dah..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue..akk mai timbang 183 ok agaknya...ptt la semlm tgk egie mai timbang akk tak perasan lah pulak..apapun tima kasih byk2 ya sue

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...