Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, November 11, 2010

Sira Pisang


Sira Pisang

Bahan-bahan ( 5 orang )

* 10 biji pisang nangka
* 100gm gula
* 2 kuntum bunga cengkih
* 2 kuntum bunga lawang
* 1 batang kulit kayu manis
* 250ml air
* daun pandan
*tmbh sikit pewarna kuning

Cara-cara

1. Masak air dan gula hingga mendidih, masukkan bahan rempah dan pisang. Tutup periuk dan masak dengan api yang sederhana.

Selalu tengok orang buat tapi aku 1st time wat sendiri n makan gini..sian kan!haha..
Tima kasih buat citarasawan @kak wan yg sudi kongsi resepi simple ni..kopipes dr myR jek..
Add Image
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 Komen Di Sini:

Anna Qawina said... [Reply to comment]

dari jauh kunampak kuning, ingatkan boh serbuk kunyit tadi...kehkehkeh....makan sejuk2 ni peerrgghhh...adeehh..malasnya nak menyira, tgh semangat nak melapis dulu...hihiii

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...sekali nampak kaler tu mcm pajeri nenas klate cuma tambah bwg je....akk tak pernah cuba pulak yg boh kayu manis ni..selalu kalo sira biasa boh gula n daun pandan je..ape2 pun sira pise sue ni cantik n menarik

moklong said... [Reply to comment]

cantik warnanya. dr dapur ina pun dh leh nmpk. hehehe...

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Hi Hasue, hru doing there my friend??? ;)

How's ur pregnancy getting on???

Wow sira pisang tu nampak sedap lor, meleleh air liur kang! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...