Salam dan Selamat Pagiiii...
Dah lama tak buat apam pisang ni..tengok pisang pun dah masak ranum,so awal2 pagi dah panaskan pengukus.
Nak wat apam ni pun mudah sangat..tak payah pikir panjang2 pun...zup!zap!zup!zap! dah pun siappppp...
Apam pisang ni kalo tengah diet ni takleh telan banyak2..cukup ler seketul gitu..kunyah pun slow2 gitu. Sedap memang sedappp..ade lebih tu leh sedekah kat jiran ke..heheee.
Sebenarnya,lagi lama dikukus warna apam akan lebih gelap dan cantik. Kalo nak apam yang lebih banyak nampak berurat2 tu kena guna pisang yang beraroma tu(adehh..x tau nama pisang tu).Kalo kat sini panggil pisang 'keling' sebab kulitnya agak kehitaman.huuhuu..tapi pisang tu rasanya sedap..
Resepi apam ni boleh korek kat myR yea..siap ngan cara2 sekali.. Boleh jadi kek pisang bila dibakar.
Yang ni wat untuk hb bwk gi opis..kek biasa2 jer.merasa juga sepotong untuk sarapan pagi ini..
0 Komen Di Sini:
Post a Comment