Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, May 29, 2012

TAHNIAH-Mas Duniaku

Entri istimewa untuk mengkhabarkan berita gembira atas kehadiran orang baru dalam keluarga Mas, seorang blogger masakan yang kita kenali dari blog Mas-Dapur Mas(klik).. rasanya dah ramai rakan blogger yang ada FB dah tahu berita ni melalui berita yang dikongsikan Izahdaut kat FB.. **dan dikongsikan oleh Anna di blognya,boleh tengok SINI,(sori anna..aku baaru nampak lak lepas post entri nih td..tak sempat blogwalking siang2,sibuk..hihi..sama lak tajuk entri tu ha.. :P )
Jadi nak kongsikan melalui blog pulak,memandangkan tak semua rakan blogger ada FB kan.hehe..maklum la,seperti kita sedia maklum Mas ni salah seorang pengomen tegar di kalangan blogger.. kiranya satu penghargaan untuk Mas juga laa ni.hee.. lagi satu nak taip kat FB tak reti nak pendek,taip pastu padam balik,taip padam balik..last2 baik taip kat blog aje.huhuu...

Jom tengok orang baru Mas..

Ni laa bayi comel yang Mas lahirkan seberat 3.16kg tengah malam tadi(29/05/2012)..dah minta izin dari Mas nak share gambar ni dengan rakan2 semua..Muhammad Adam namanya..aduhhh,comel laa..comel laaaa..tengok bayi kecik gini memang nak siyumm2 jer..aku yang nengoknya rasa nak beranak lagi lak dibuatnya(eksaited terlampau)..huahuaa..

Untuk makluman, mas masih lagi admitted kat HUKM sebab bayinya masih dalam pantauan doktor 48 jam lepas lahir sebab kes bersalin paksa(induce)..
ALHAMDULILLAH.. selamat segalanya,pengalaman selebihnya tu sama2 kita tunggu cerita dari Mas sendiri ya.
Buat rakan blogger berdekatan yang mengenali Mas tu bolehlah pergi melawatnya dan baby Adam jika berkesempatan yer..dia berpantang kat sepital sampai khamis ni katanya..aku duk jauh ni cuma mampu doakan ibu dan anak ni sihat sejahtera jerlah..huhu :)
Setakat ni dah ada sorang rakan blogger tu yang dah melawat Mas..amboii menjeleskan sungguh..huh..*jeles ni. ;P

Untuk Mas,selamat berpantang yer Mas..semoga cepat sihat seperti sediakala..lepas ni kitorang blogger masak2 pakat tayang ice cream,segala puding memuding,masakan belacan budu sumer..agak2 kejam tak,mas?muahaha..takde la mas,sian ko..paling tidak kitorang tayang kek coklat dan kek keju jerla ek..ops!hee :D
Ko makan ikan bilis je jadi snek k..lepas tu buat puding nasi(nasi lenyek ngan lada hitam campur halia pastu buh dalam loyang,baru potong2 ala2 nasi himpit,tuang air kunyit jadi karamel).ahak..resepi baru tu.. *seronok ye nyakat orang dalam pantang..hihi.. teringat masa bersekongkol dengan aida mamaigloo nyakat kak hana yang dalam pantang ngajak beliau pergi joging sama..huhuu.. saja ngusik kawan2..kan kan..hihi..

Dah,panjang dah bebel ni..asal nya tadi nak ucap TAHNIAH je.hehee..
Meh nak siyum baby Adam..hmmmpphh..hmmppphhh..wangi bau babyy...


P/s: aku suka siyum bau anak2 kecik aku yang baru bangun tido..bau busyuk diorang tu macam aromaterapi..siyes..hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 Komen Di Sini:

Shahriah Abdullah Novelis said... [Reply to comment]

Hehehee.. gelak sesorang ni baca Ns Hasue hahahaa... wahh memang cumil sungguhh.. terima kasih berkongsi khabar gembira ni yaa.. jap lagi nak ucapkan tahniah pada Mas...:)) macehh dear muahhhhzzz

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Terima kasih HaSue kerana menjadi penyampai berita tak bergaji... hihihi... Mama dah wish Mas dah kat blog dia.

Qasey Honey said... [Reply to comment]

mmg comeiii sesgt...rasa nk cium2 aje...tq bkongsi cerita ni...

Zaliedana said... [Reply to comment]

amboi2 tang puding nasi letak air kunyit jadi karamel yg xtahan tuh,hahaha..Comelnya adam,putih melepak..Huhu hrp2 terjangkitlah yg dlm peyut nih boy,amin3..Erm akak bila lagi nak joint,si zhariff xsabar nak adik lagi,sbb dia kta ashik dia jer kna buli ngan si yana,hehe..

nOOrsha said... [Reply to comment]

tahniah mas...comey bb !!! sue siyes aku bc ngan siyesnya resepi puding nasi tu..hhahaha x blh blah mn ngan air kunyit..kiki....samela ko vam aku..suka cium bau ank2 x mndi..lg2 time kicik cinonit baya dhira kebawah tu aku sgt suke cium bau molot dowang..best bau susu..haha

Nieza said... [Reply to comment]

Alhamdulillah..tumpang gembira dgn berita ni.semoga mas dan baby sihat.comel tgk baby mas ni..:)tq sharing sue:)

~~zana@pb~~ said... [Reply to comment]

Comelnya baby Adam, ropa cina pun ada...Sue, takyah fikir2 lagi, tambah je quota askar tu kalau nak. Lepas tu, Sue pulak cuba resipi sendiri nasi empit berkunyit..amacam?

Bicara Kak Noor said... [Reply to comment]

Tahniah utk Mas dapat baby cumil ni selamat berpantang dan kembali ke blog bila senang2 heee

kak ina kl said... [Reply to comment]

tahniah buat mas..akak pun suka bau baby..tak gosok gigi pun bau sedap

NORLYDA YUSOFF said... [Reply to comment]

Assalamualaikum wbr

Tahniah di atas kehadiran orang baru.

TopsyTurvyMum said... [Reply to comment]

Alhamdulillah,
Thanks Hasue share berita ni:)
Tahniah utk Mas.Alhamdullillah dah selamat.
MasyaAllah, comel Muhammad Adam. Terbau-bau bau baby:)

HALAMANKU said... [Reply to comment]

TAHNIAH kak Mas atas kehadiran cahaya mata.. h hu hu tak tau pun kak Mas peknen.. teruktak.. aperpun memang comellah Mohammad Adam neh.. mga menjadi anak yang solleh.. teringinnyer nak babby he he he

Yana Shaiful said... [Reply to comment]

Alhamdulillah Kak Mas dah selamat semuanyaa..geram tgk baby cumil nii.. xpuas dpt cium pipi gebu halus mulus tuu ^^

Norzie hany said... [Reply to comment]

As salam Sue.
Comeynya baby ni...Tahniah untuk Mas.

Gee® said... [Reply to comment]

Aloloooo....cutenya... tahniah buat mas dan famili serta terima kasih buat Hasue yg sharekn berita gembira ini...

qaseh johanna said... [Reply to comment]

akk..sy br taw kak mas dh deliver..comel baby..cam muka daniel pon ada..dah nama pon seacuan kan..anyway..tahniah kak mas..n akk jugak klo nk tambah ahli baru.. :)

Mamasya said... [Reply to comment]

Tahniah buat Mas.cute baby..moga baby sihat selalu,slmt berpantang buat Mas.

MiZi said... [Reply to comment]

alalala kuyunya mata dia...


Aktiviti Hari Ini

Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Alamdulillah..tumpang gembira ngan berita ni

Outbound di Malang said... [Reply to comment]

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...