Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, September 22, 2011

Ni Puding Cili Ke?

Assalamualaikum kawan2..
Selamat bertemu kembali dalam mood blogging yang suam2 kuku..
Teruja nak update bila line tenet laju tapi lebih syok lepak kat FB aritu..bila tenet lembap,teruja nak update tapi slow upload gambar. Tu tak termasuk kesibukan harian lagi kan.. semenjak abis raya semakin sibuk rasanya hari2ku ini..kalau tenet laju sepanjang zaman takpe jugak kann..ni tenet pun main sorok2..alahai..

Buat followers yang baru follow blog ni..terima kasih daun pudina..kalau lambat update,jangan marah naa...

Sementara ngentri yang seterusnya..ngentri yang tak siap2 nih nak tanya laa sapa2 pernah tengok or makan puding ni..
Ni ANTARA dessert masa kitorang reunion baru2 nih ha..saja jer guna huruf besar sebab memang lumayan makan dessert aritu..punah dietku.heh.
Nampak yg merah2..tu? Tu cili api..dengan biji2 skali..kawan aku kate laa..aku tengok pun memang yer..tapi lupa lak tanya apa rasanya buat mereka yang dah makan aritu?eh..tak perasan lak ada yang makan ke idak..sebab nengok cili tu..aku x perasan ia cili..ni main amik gambo jer..
Kot2 korang pernah buat ke kan..atau pernah makan?

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

28 Komen Di Sini:

chikadakbiru said... [Reply to comment]

biar betik kak sue...betui ka puding cili nih...tp tgk gambar mcm ye ye jerr?

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

mungkin betul jugak ni puding cili kan....tapi cili tu boleh jadi dia jerukkan dulu dengan air gula..biar hilang rasa pedas *pemikiran logik aku je nih

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

hehehhe kelaka jugak tp rasanya2 betul kot npk pun becili dan ada biji, rasanya ada manis2 pedas gitu lah agaknya...yg puding putih tu mcm warna laici aje....

Nadz COSK said... [Reply to comment]

Biau betul Sue..Ni puding cili padi ker apa...

Amie said... [Reply to comment]

betul macam cili laaa... ada biji lagio, apa rasanya ye...tentulah pedassss..

ilahjy said... [Reply to comment]

pelik tapi benar...kena google cari resepi hehehe

HaSue said... [Reply to comment]

CB : betikkk..eh!betulll...kawan akak pun ckp ia cili..aritu akak perati mmg cili gak tp x merasa lak sbb kenyang amat dah masa tu.hehe

Ryo:jadi pendapat ko cili tu untuk tujuan hiasan semata2 laa yer?hehe

kak Sheila:a'ah kan..cam puding laici..kalo ikut logik cam pedas2 manis laa kot..tp yg kwn sorg tu ckp dia x berani amik sbb nmpk cili tu.hehe

kak naz:a'ah kak..guna cili padi..bukan cili merah yg beso tu

kak amie: unik kann..hehe

kak ilah:nanti kalo dpt kongsi2 laa ye kak.hehe

HomeKreation said... [Reply to comment]

Isyk, tak caya ler... Tipah Tertipu jer kot...hehe

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, dapat tengong pun jadi lah puding cili ni, tak tercapai akalku ngan puding ni...tentu ada kelaianankan sue, biasa puding manis tapi yg ni pedas2 manis kut heheh

mizwa said... [Reply to comment]

salam kak sue..
mcm mn ler rasanye kan manis2 pedas ker ek...lau dpt resepi share la yea..

N i e Z a said... [Reply to comment]

uiks..xpenah nengok puding sebegitu..aganye mesti pedas kan..

LinRosly said... [Reply to comment]

Assalamualaikum...

Mesti Ada Rasa Manis2 Pedas...Sedapnya...

izahdaut said... [Reply to comment]

ye la sue.. ni agar2 cili manis namanya... cili tu sebenarnya forge cili. cili tiruan.. rasa dia mcm agar2 wangi2 masam2 jeruk gitu. sedap tau. rugi ko tak cube..

v

v

v

v

v

v


:-)

v

v

v

>_____________< (tiru k nor)

v

v

v


ko pecaya ke sue? akakakkaa... moral of the story: jgn senggol aku sampai terpelanting!

izahdaut said... [Reply to comment]

ko hargai komen aku ni kan? tuuu ayat ko tuu.. "setiap komen amat dihargai . terima kasih" khhaaannnnn... hehehhe

Mas said... [Reply to comment]

compius aku...he3
bagi aku rasa dulu sikit..

Deliah's Deli said... [Reply to comment]

sue,kek cili pnh tgk,jeli cili x lagi.:)

Cheq Ana said... [Reply to comment]

serius ke cili tu kak??

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

akak rasa.. dorang letak hirisan halwa cili kot hasue.... dulu2 akak pernah dengar gak pasal halwa cili ni...

lina_pg said... [Reply to comment]

betul ke cili ni sue?ke biji delima merah hehehe..kalau betul2 cili uish tak leh nak imagine camana rasanya tu..mesti berasap tinge

Juwita Jamaludin said... [Reply to comment]

wah biar betul.. betul ke puding cili ni hasue

HaSue said... [Reply to comment]

HomeKreation@Along: Betul laa cili along..tapi x pedas kot..bila tgk balik gambar dlm pinggan td baru perasan kite ada amik gak..ingatkan puding yg lain td..sebab ms kwn offer merasa perut dah full..hee

HaSue said... [Reply to comment]

@EmbunRosaliza
w'kumsalam kak..mmg ada kelainan rupa tp x pasti dr segi kelainan rasa..kitorg pun baru tau bila salah sorg dr kwn takut nk mkn ditengoknya ada cili..satu yg menarik gak kan

HaSue said... [Reply to comment]

@mizwa
w'kumsalam..
akak rasa la,cili tu utk satu kelainan jer kot..sebab pudingnya tu(baru perasan akan ada amik gak masa tu..hee)
dari segi rasa macam xde beza dengan cili biasa

tun_telani said... [Reply to comment]

huhhh?? biar betik akak.. nape x rasa? kan dah xtau betul ke x cili..

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

assalamualaikum..
sue..
ko nie sabor jerlah..
lama tak singgah terus aku ala2 pitam dengan puding itu..

sungguh lada ker?
atau halwa yang diletakkan inci merah??

HaSue said... [Reply to comment]

@Izahdaut

Izahhh..sabor yer..esok aku balas komen ko ye!hahaaa..

HaSue said... [Reply to comment]

eh boleh lak lepas komen tadi asyik error manjang

Anonymous said... [Reply to comment]

Hehe akak tu bukan cili tp goji berry..org chinese mmg suka pakai buah ni utk sup n dessert..x pedas pn..ala2 kismis gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...