Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Monday, September 12, 2011

Yana dah 3 Tahun..

Semalam sebenarnya adalah hari ulangtahun pernikahan kami yang ke 13..aku tak sempat ngadap komputer lama2 untuk buat entri khas sebab sibuk nak keluar. Makan kat luar(KFC jer...banyak kedai makan x buka) lepas tu gi cari hadiah besday untuk besday girl yang menyambut hari ulangtahun kelahirannya yang ke 3 pada hari ini..

Yana dilahirkan sehari selepas ulangtahun pernikahan kami yang ke 10..kehadirannya sudah pasti menceriakan kami sekeluarga..lahirnya bayi ini amat senang bagiku..aku dah pernah ceritakan pengalaman melahirkannya dulu..
Teringat lagi masa dah terasa sakit bersalin tu sempat gak laa aku siapkan 2 biji kek sebab alang2 jer nak tinggalkan masa ngadun tu..hehe..
Sebab tu agaknya dari bayi hingga sekarang ni Yana ni agak ligat sikit..rajin 'mengemas' rumah..haha ..

Tapi serius cakap,dia memang punya kelebihan tersendiri..(semua anak2 pun ada kan)
Yana pandai berjalan di usia cukup2 satu tahun..lebih laju berbanding abang kakak dia...walaupun tak selaju anak orang lain yang belum cukup setahun dah pandai berjalan kan..hehe..
Pastu dia ni unpredictable..bila bercakap,ayat tu macam orang dewasa jer..dari pandai bercakap dah gitu..pandai guna bahasa gurauan..pandai nyakat/ngusik orang di sekelilingnya..sampai kakak dia Amylda pun leh kalah bulu..hee..

Tu tak termasuk beberapa kali jadi stuntgirl tu..naik lepas tu terjun..pernah jatuh2 tu perkara biasa laa kan..cuma memang dia agak tahan lasak di usia kecilnya ni,kitorang lak risau bila dia jatuh n nangis kejap jer pada mula dulu..tapi dah lama2 tu biasa dah..


Yana di pantai Bungai,Bekenu..raya ke 5 baru2 ni..

Senyuman seorang gadis kecil..hehe
..baju kurung biru ditaja oleh mak sedara yana..*best kan dia belikan kaler biru...wee~

Baru2 ni Yana tak sihat..agaknya perut masuk angin sebab lepas makan asyik muntah aje...dah ok tu..selera makan lak x stabil..makan nasi kemam lama2..kunyah2 lepas tu buang..macam makan chewing gum..alhamdulillah sekarang dah sihat..selera makan pun normal,dah laa badan dia kecik..sian laa kalo makin kecik lak kang..hehe

Jom layan gambar Yana makan kat KFC semalam...makan luar sempena Anniversary sekaligus besday dia laa ni..




Suka tengok dia berselera makan.. :)

Untuk anakku Nur Salha Adryana...Selamat hari ulangtahun sayang...semoga membesar menjadi wanita solehah..dikurniakan kesihatan terbaik..dan diberkati Allah swt dunia akhirat..
Jadilah orang yang mengenang budi dan berbaloi untuk dihargai..kami sayang Yana sangat2..muahhh!











http://1.bp.blogspot.com/-X7-iVpokmbQ/Tm0hxiKvYkI/AAAAAAAACx4/efc7YwoGZME/s1600/6.gif
Yana dapat kad besday comel ni daripada aunty Siti Zaidah(zaliedana),ummi kepada 2 puteri comel yang sama2 berkongsi tarikh besday dengan Yana..terima kasih banyak2 yer aunty..semoga aunty juga dimurahkan rezeki dan mencapai kejayaan dalam hidup..aminn....
Happy birthday juga buat aunty DayangJack yang sama2 juga meraikan hari lahir di tarikh yang sama...semoga hidup aunty DJ sentiasa dirahmati Allah...aminn


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

14 Komen Di Sini:

Cheq Sue said... [Reply to comment]

hAPPY 13TH Anniversary sue... semoga berkekalan bahagian hingga hujung nyawa
(best kan kawen awai2 nih....) jelesnye daku!

tun_telani said... [Reply to comment]

fuhh.. dh 13 tahun ye! semoga bahagia berkekalan iA. happy birthday yana, amiinn aminn aminn.. aunty tlg aminkan doa ibu yana. insyaAllah membesar sbg anak yg solehah.

Mas said... [Reply to comment]

happy birthday buat birthday girl Yana yang sangat comei tu..
moga membesar dengan sihat dan cergas..
menjadi insan berjaya dunia dan akhirat..

cian yana tak sihat..
moga cepat2 sembuh yerk...

Mas said... [Reply to comment]

happy anniversary buat hasue dan suami..
dah 13 tahun yerk..
alhamdudillah..
moga berbahagia sentiasa....

Sue @ Nenie said... [Reply to comment]

Happy Aniversary Sue & Happy Birthday Yana....Semoga bahagia selalu

K.Nor said... [Reply to comment]

happy birthday yana, nanti bila dah besar, jgn jd stuntgirl ya.. jd gadis sopan2.. hehehe.. smoga yana sentiasa dlm perlindungan Allah ..

K.Nor said... [Reply to comment]

ehh lupa.. epi enibeseri buat sue dan suami ya.. td dah wish kat fb kan.. kat sini lak :)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue..ooo patut la akk rasa ada sesuatu je dgn 11 sept tu, boleh terlupa lak.

Selamat ulang tahun perkahwinan buat sue n suami, semoga bahagia keakhir hayat.

Dan tak lupa juga happy birthday buat Yana, semoga membesar menjadi sehebat dan sebaik mamanya

Ummi said... [Reply to comment]

Happy Birthday Yana...moga jadi anak yang baik dan solehah mcm ibu Yana yea...amiiinn...Heehee...Buat mamanya pulak, happy anniversary Sue...kat FB tu dh pjg lebar tulis kan, sini pendek jek la... :))

Zaliedana said... [Reply to comment]

Assalam kak sue,hepi anibersari ya,uii alhamdulillah dah 13taun kan..Bestnyer kawin awai,ank pon dah besar kan kak..Psni zhariff kta nak adik lagi,nak girl lak,hehe..
Hepi besday yana,aunty pon rini celebrate ala kadar jer,dinner kat luar jer..

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

happy anniversary yer sis..happy bufday to yana.....

bila cakap pasal stuntgirl trus kau terbayang wajah selambanya dengan pelbagai aksi di luar jangkaan...antara sifat istimewanya,dia pandai berdikari..kan kan ..

:)

Acik Erna said... [Reply to comment]

HaSue..Happy Anniversary dan happy birthday jugak buat puteri comel sue ni..

kayrul-shah said... [Reply to comment]

happy anniversary kak sue...dan happy birthday untuk yana yang cute gak..

sama la plak birthday yana ngan anak kayrul..hehehhe

Wendy said... [Reply to comment]

Happy birthday yana...

Akak stay kat Miri ke? Saja tanyer,sbb saya pun org Miri gak..tuu..Pantai Bungai Bekenu tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...