Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, September 10, 2011

Zhariff with Ryo Azhar(MiriFM) di pagi raya..

Semalam tu puas aku cari gambar nih..rupanya dalam folder lain sebab masa transfer tu tak ter transfer sekali..terputus lak..sebab tu termasuk dalam folder baru lak nampak gayanya..

Oh ye..masa balik kampung beraya hari tu...kitorang baru berkesempatan dengar si Ryo nih mengendalikan segmen...(lupa lak aku nama segmen dia..haha) kat radio channel MiriFm..
Yep,selain bekerja tetap kat gomen(goverment) sekarang nih dia dah part time jadik DJ radio laa pulak...haaa,selain tu dia juga seorang blogger(buat mereka yang tak tau lagi)..
Sebab tu blog dia sekarang ni jarang berupdate dek kebizian amat agaknya..huahuaa...nanti dah biasa baru dia tau nak manage masa tu..harap2 lepas raya nih dia aktif blogging balik..share aktiviti n resepi..

walaupun part time,i'm so proud of him sebab tak sangka gak ada bakat terendam dan terpendam tu akhirnya dibuktikan juga yang dia boleh melakukannya...chaiyok2..! Dulu2 ada gak dia verangan2 nak jadi Dj bila cousin kitorang jadi DJ radio tu..tapi verangan gitu2 jelah..hehe..

Walaupun baru jer jadi DJ/penyampai radio nih dan melakukan secara sambilan tapi dah ada peminat tersendiri yer bro.. siap ada yang tunggu bila Ryo nak bersiaran lagi..huahua...ehem2..pasni agak2 makin berderet laaaa bakal2 adik ipar aku agaknya yerr..mueheheee..
Apa2pun aku doakan yang terbaik dan semoga maju jaya dalam bidang yang diceburinya...sentiasa positif dan jangan putus asa...orang dengki ada di mana2 kan,tapi orang yang menyokong pun sentiasa ada di sisi..insyaAllah...

Berbalik kepada topik, saja nak kongsi gambar Zhariff setelah habis sesi fotografi ramai2 tu...gelagat dia dan bapa saudaranya Ryo..hee..
Zhariff adalah sangat memilih sekarang..so masa raya tu dia boleh jer kalau orang dekat2, orang agah dia gelak jer kadang2 tu..kalau orang amik..siap ler. nangesss..huhuu..

Zhariff:'Yesss...aku bebas...nak belajar merangkak..tak cukup praktis lagi ni..kadang2 jadi,kadang2 idak..kalau meniarap dah laju dah...'

Ryo: 'Haiii Zhariff...cakkkk!!'
Zhariff:'Erkk..ni pahal uncle aku yang sorang ni enterframe lak ni..aduhh..terbantut niat nak praktis merangkak...'

Ryo:'Tuu...tengok kamera...zhariff,tengok kamera...'
Zhariff: 'Tak dengar...tak dengar..'

Ryo: 'Jom laa amik gambar dengan uncle ko nih zhariff...'
Zhariff: 'Erghh eloww...orang nak praktis laa uncle..stress tau!'

Zhariff:'uh..tak paham bahse ke pakcik aku nih..aku hantuk jugak kepala tu kang haa..ni agak2 sempat kot aku nak larikan diri sementara dia posing ni...'


Zhariff:'Hiyahh..hiyahhh!berlari meniarap laju-laju..yahh2..lari2 selamatkan diriii..heee'

Zhariff:'Akhirnya..berjaya!weee~aku bebas kembali'hehe...

Kalau dia sedar dipakaikan kopiah tu memang nak bukak ajelah jawabnya... :)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 Komen Di Sini:

Naz said... [Reply to comment]

Omellllll sangat!!! Tapi dak Zhariff tau! Bukan Pak sedara dia tu.. Muahhahaha... Pak sedara dia tu encem jer..hehehee...

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Naz: haha..tq kak naz cayang! slmt hari raya kak ..meh laa minum2 dulu..ujung2 minggu ni ramai gi umah terbuka rasanya.lengang jer dunia cyber kan..hehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam hasue..comelnya zariff,wah!dah laju merangkak dia yer...

HaSue said... [Reply to comment]

@♥♥azatiesayang ♥♥
kak atie..dia baru nak belajar merangkak kak..ni baru laju meniarap..hehee..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

sama2 comel pak penakan ngan anak penakan tu.

Amani laju merangkak pada umur 10 bulan sue, ..tak lama lagi lajulah zhariff merangkak tu

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Rosaliza
tq kak..hehe

yeke?agaknya laa tu...tp meniarap mmg korner baring je skrg nih..kejap2 je smpai dapo..jap2 ke ruang tamu..tp kak,boleh plak dia lupa nk jln guna walker..huhuuu

K.Nor said... [Reply to comment]

comelnyer zhariff :)

haiii.. tak lama lagi ramai la peminat dj radio tu ya.. :)

kha said... [Reply to comment]

geram betul tgk lesung pipit zhariff tu..:D
nti g srwk blh lah dgr suara DJ ryo..hehe

ijan said... [Reply to comment]

Comelnye Zharif... montel bam bam pipi dia tuuuu... gerammmmnye :)

Gee® said... [Reply to comment]

zhariff & uncle Ryo dua-dua comey...

lina_pg said... [Reply to comment]

assalam sue..selamat hari raya sue..samalah tema baju tahun ni,kalau dak zhariff dok sebelah menyebelah ngan maisarah ni msti matching sama kaler jer baju hik3
Makin tomei la dak zhariff..kena paraktis lagi tu merangkak hehehe

MeknaBlog said... [Reply to comment]

alololo....cumil sgt.....sama kaler ye zhariff ngan baju raya Mak Cik Mekna la....

Acik Erna said... [Reply to comment]

suka acik tengok aksi zhariff..comel sangat dengan baju merah dia tu

Kak Sam said... [Reply to comment]

So sweeeettttt. i like....

Mas said... [Reply to comment]

comeiii...comei..
pinjam zhariff japp sue..he3..

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

Tq sis!tq semua...hihi..tetiba ada entri khas bersama zhariff lak kan....moga cepat la jodoh tu nanti sampai....kot2 terurus la semula hidup aku nanti.haha...

tun_telani said... [Reply to comment]

hahaha.. omey!

Kakwan (K1) - citarasawan said... [Reply to comment]

Salam aidilfitri hasue,,sume nmpk ceria ngan tema merah esp si kecil zhariff,,,

wana yusuf said... [Reply to comment]

Wah Zhariff dah semakin cerdik sekarang... cute sgt zhariff pakai kopiah... Selamat hari Raya sue... maaf zahir batin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...