Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, September 23, 2011

Mini Reunion Dan Antara Menu Best

Hampir seminggu aku peram gambar2 mini reunion kami ni untuk dikongsi dalam blog..sibbaik tak jadi jeruk sebab dah share kar FB.. :D
Tak kisah laa yer..janji cerita tetap keluar..tu pasal laa tak pasang cita2 jadi wartawan dulu kot.Asyik kuar citer basi jer.heh..

Ok..Sebab apa kami gelar ia mini reunion dan bukan reunion jer?

Tadaaaaaaa....!!!

Peaceeee!! Tengok betapa 'ramai'nya kami yang dapat hadir pada hari yang dijanjikan.. :)
Sebab itu buat kali ke duanya ia masih digelar mini reunion..Tahun lepas kami hadir seramai 13 orang..kali ni semua wanita jer yang hadir. Nampak apa kami pegang tu?? Tahun ni kami ambil keputusan saat2 akhir supaya buat pertukaran cenderahati sebagai kenang2an..

Cerita sikit2 laa ek..untuk kenangan di masa akan datang..
Walaupun sedikit yang nak hadir kami tetap bertekad nak teruskan acara yang kami seolah2 setuju secara tak langsung akan buat setiap tahun..
Macam tahun lepas,cenderahati adalah ditempah khas..tapi kali ni kami buat lebih seronok sebab masing2 beli cenderahati dan buat pertukaran hadiah semasa reunion..:)



Bertempat di Rosita Cafe, Dinasty hotel..lunch buffet..sama tempat ngan tahun lepas..

Ni orang paling kuat untuk reunion kecik ni..Ct atau Sihzmah nama cyber nya..hehe..ekceli dia bukan jer jadi rakan kat luar..tapi dah jadi rakan FB dan kini rakan blogger masakan juga..sila tengok blognya kat SINI.. cuma sekarang ngah cuti2 makyung kan..nanti baby dah keluar aktif laa balik blognya itu.hehe..insyaAllah..kan CT kann.. ;)

Bukan senang nak kumpul kawan2 lama tau..bukan macam zaman sekolah dulu tau...tima kasih buat Ct nih..dan kawan2 yang berjaya menghadirkan diri walaupun ada yang terpaksa berkorban tidak menghadiri acara lain yang tidak kurang penting..korang memang best!

Kawan2 yang ni baruuu kitorang jumpa setelah habis sekolah 14 tahun yang lalu..alhamdulillah,yang pakai shawl tu merupakan saudara baru.. hampir semua tak kenal sebab dah pakai tudung..dulu masa sekolah rambut panjangg sampai punggung..syukur laa sekarang dah convert muslim..berita seronok bila reunion..tahun lepas pun ada juga rakan yang convert muslim.. semoga semakin bertambah ramai laa nanti..insyaAllah :)

Sementara menanti kedatangan 2 orang lagi..posing lagi..hehe
Sebab mereka berdua tu memang dah bagitau awal2 datang lewat sikit sebab kerja..kitorang melantak laa dulu..tak kisah laa kan...buffet bukan makan berhidang.hehe..

Nih antara menu aritu.. ada nasi..err,nasi apa ye..tak perasan lak nasi apa..sebab tak amik aritu..sebelahnya kue teow goreng..nyum2...

Yang kehijauan tu adalah masakan daging..rasanya masak kari kot..x makan la pulak aritu..sebelahnya tu ayam masak merah agaknya..pun aku tak makan gak..tak terliur masa tu bukan memilih..ececeh..

Lepas tu ada gak aku skip amik gambar tapi yang ni aku memang amik sebab aku sukakkkk..hee.. fish fillet ni memang sedap kalo masak sweet n sour. Ia digoreng dengan tepung dahulu lepas tu masak ler sweet n sour..nama pun fillet of coz boneless(tanpa tulang)senang nak makan.hehe

Masa makan pun sempat posing okeh..
sapa tah jurugambar yang rajin amik gambar tu kan.. :D

Smile..smile.. kaco je orang nak makan..hehe

Hah..omputih celup dah sampai..hihi.. ni ada gak last year ni..cantik kann? Nih rakan sekolah merangkap rakan sekelas aku nih..dari dulu sampai sekarang memang tak berubah laa perangai..hehe


Nak tengok antara menu yang aku telan aritu?

Haaa..ambik!

Gambar sebelah depan lak.. salad kentang ni sedap tau..lenkali nak buat sendiri lah..


Ni pun salah seorang sahabat paling rapat dari sekolah dulu sampai sekarang...riuh benar suasana reunion dengan celotehnya dan gelak tawa dari rakan2..hehe


























...semoga kami dipanjangkan umur dan berkesempatan bertemu lagi di tahun2 mendatang..


P/s: Dari semalam membawa ke pagi tadi sehingga ke petang ni aku nak edit cerita ni tapi asyik2 refresh tak nampak gambar..so takleh nak cerita panjang sangat sebab tak nampak nak cerita apa..harap korang guna imaginasi jelah ye..
insyaAllah esok lak sambung.haha..broadband2..


update:minta maaf yer tadi rupanya takleh komen..tertekan setting lak..huhu..mekasih kat kat kak nshafea,kak Lina_pg,kak Rosaliza dan Kak Nor yang prihatin..hehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

9 Komen Di Sini:

DJ Dayang said... [Reply to comment]

bestnyaa! suka kmk nanggar gambar2 tok eh. alu t'kenang juak reunion kmk dgn member2 zaman2 dolok. thn tok sik sempat nk molah sb masing2 bz. psst! lmk kmk sik update blog...hehe.

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

bestnya sue
ayu tumpang happy layan pic renion kalian
tambah happy dapat tau, kawan sue peluk islam.. allahuakhbar...

Anna Qawina said... [Reply to comment]

wooo...bestnya berjumpaaannn slps lama habis sklh kan..agak2 ada lg ke kwn2 aku yg kenal aku nih..hehe
meh sini ko lak jumpa aku nih..

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

seronoknya buat reunion walaupun mini

Ryo Azhar Rahza said... [Reply to comment]

apakata ko letak gegambar zaman sekolah dulu...leh compare dulu dan sekarang.lalalalaalla

Ummi said... [Reply to comment]

Waaaahh Sue....saat mcm ni lah yang paling best kan....dari alam maya terus bertentang mata...sepatutnya begitulah kan...bukan setakat terperuk jek celoteh2...alangkah bagus dpt bertemu muka sesama rakan FB or Blogger, rasanya hubungan akan jadi bertambah erat bila kita berdakap... BIla lah nak berdakap mesra dgn Sue....hehee..jauh bebenooorr ^__^

♫ mokwo® ♫ said... [Reply to comment]

seronok nyerr reunion...antara ramai2 mokwo tengok..hasue paling lawa...ececeh...kembang semangkuk lerrr tuh!

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Assalamualaikum sue...
wah seronoknya dapat jumpa kekwn lama kan... pasti banyak yg d perbualkan.. gambar2 pun cantik... sue pun nampak anggun gitu... cantiiik!!!

sihzmah huzaimah said... [Reply to comment]

hehehehe...cita tentang mini reunion dah kua.....wah bukan main lagi memmuji aku ye sue....sebenarnya semua ni atas kerjasama semua orang yang hadir...ko pon bnyk membantu terutama semangat yg ko tunjukkan tu yg buat aku lebih berkayakinan.... hampir2 nak di batalkan olh sebab terlalu bnyk kwn2 yg tak dapat dtg dan menarik diri d saat2 akhir... mudahan taun dpt lebih bnyk yg dpt hadir n bolehlah mbuat aktiviti yg lebih menyeronokkan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...