Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, March 6, 2010

Puding Roti Pandan Kukus

Hari tu dah nak buat dah puding ni..beli 2 bungkus roti..sebab tengok bahan2 guna hampir sebungkus roti gak tu..selalunya sebungkus susah nak abis..tapi tup2 sekejap jer abis budak2 nih makan ngan butter+jem yg siap2 dalam sebotol tu haa.. jadi,nak buat puding pun risau gak budak2 nak makan lagi kan..
So semalam kat kedai tertengok roti pandan...cam sesuai lak nak buat puding roti pandan guna roti pandan kan..hehee...rembat ler sebungkus..
Malam tadi godek2 laaa...sekejap je nak buat nie..
Panaskan pengukus...buat adunan..pengukus mendidih,adunan pun siap..err,lebih kurang laa kan!ehee..

Resepi asal dari dapur kak CT Delima(klik) boleh rujuk kat sana yer..

Sedap ni makan sejuk2..masa panas2 ni lak kan.. nanti nak update resepi nih ke sini lak..untuk rujukan masa hadapan..lagipun ada bahan2 yg aku ejas ikut stok bahan yg ada..ejas sket je..hehe..apa2pun selamat mencuba!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

Jieda said... [Reply to comment]

sedapnya nampak puding tu

♥♥azatiesayang ♥♥ said... [Reply to comment]

salam sue...tgk org buat nampak sedap jer..kt umah k.atie nie klu buat puding roti....x lakuuuuuu lak.masing2 x suke...entah la.aritu buat...sampai bg kt cik tongsam...

HaSue said... [Reply to comment]

Jieda >> leh tahan rasanya nie..lembut jek!sedap..

HaSue said... [Reply to comment]

kak azatie >> wkumsalam kak.. kat umah ni bukan penggemar puding roti gak..layan sikit sorang..tp kalo penggemar puding roti pasti suka menu nih..tu yg share kat sini..hehe...banglong paling suka ngan puding ni,byk dier makan.hehe

awek_utara said... [Reply to comment]

sedpnye puding roti tu akak..bak sni sikit..kak apa kabo?..wendu plak kt akak nih. lme x jengok..ni bru balik d umah k.dygjack..burrppp..opss..sorry, td k.dyg jamu kek kukus..heheh. akak msk ape ari nih?..

p/s : kak, pesl manjang za xjmpe chatbox kt blog akak nih erk?

dayang_jack said... [Reply to comment]

aik...kmk pun plan nk molah roti kukus tok tapi ktk dolok siap oo...mintak ngn ktk jaklah dolok eh...

CT Delima said... [Reply to comment]

wahh...dah buat ya puding roti kukus ni sue...harap sue dan ank2 suka lah ya.

tr kasih kerana sue sudi mencuba ya :)

HaSue said... [Reply to comment]

awek utara/iza > akak sihat alhmdulillah.lama x nampak za nih..sibuk ek?hehe..cbox akak x nampak ke?dua2 skali ek?akak dah guna paling simple dah tu..mengong gak ye..takpe la,za komen kat entri lg senang akak reply..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

dayang jack>> maok jak nyuroh kitak rasa dulok tok..kelak ktk molah kmk gi merasa sia..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kak CT Delima >> anak sue yg sulung paling suka kak.dier laa yg abiskan..hehe..mekasih gak sudi kongsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...