Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, June 22, 2012

Hari Lahirku..

Assalamualaikum..

Hari ini 22 Jun 2012 bermakna genaplah usia kelahiranku yang ke 32.. Alhamdulillah, sampai juga ke usia ini.. Syukur ya Allah! owh,tak perlu nak berahsia tentang umur kita..ia kan sekadar angka dan kita semua memang menuju ke usia tua..so,just deal with it! Biarpun masing2 nak maintain muda.. ;P
Alhamdulillah lagi sekali, di usia ini..Allah beri kesempatan untuk hidup bahagia bersama suami yang penyayang dan bertanggungjawab bersama 2 pasang zuriat kami..semoga berkekalan ke akhir hayat..aminn..

Di hari ulang tahun ini juga,ingin kuucapkan terima kasih buat arwah ibuku yang telah melahirkanku ke dunia..menyusukan dan membesarkan..Al fatihah... juga buat ayah tersayang..terima kasih atas kasih sayang kalian. Tanpa ibu bapa,siapalah kita pada hari ni.. jasa mereka tak mungkin terbalas..




Ya Allah, syukur Kau panjangkan usiaku.. lanjutkanlah usia Ayahku..kurniakanlah kesihatan terbaik untuknya.. ampunilah dosa ibu bapaku
Jadikanlah aku isteri yang taat pada suami dan sentiasa diredhainya..
Kau jadikanlah anak2ku orang yang taat ibu bapa dan soleh solehah ya Allah..
Kurniakanlah hidupku dengan sahabat2 yang jujur dan ikhlas denganku..
Jauhilah aku dari sifat yang memudaratkan dunia akhirat..
Amin..



Terima kasih buat adik beradik,saudara mara dan kawan2 yang wish serta mendoakan yang baik2 melalui FB,sms dan email..
Di sini ku tepek sekali antara bunga dan kad cyber yang ku terima tengah malam tadi untuk kenang2an.. :)

Photo: malam ni ai kaya dgn bunga.. hehe   HAPPY BIRTHDAY sue cayang <3 <3 <3

Dapat bunga biru daripada Kak Nor..yang tak miss bagi bunga warna kesukaanku nih saban tahun..hehe Terima kasih kak.. cayang diaa!

Photo: happy besdey tu yu.. Hepi bestday to yu... Hepi bestday to uu besannn...hepi besdey tu yu...hehe.   Slamat hr kejadian sue...moge dirahmati allah dunia akhirat...smoga persahabatan kekal ke jinjang pelamin...eh salah..ke akhir hayat..hehe ;-)

Kad birthday warna biru dari Noorsha..bakal besan..kekeke.. terima kasih sha..susah2 carik kad tetengah malam ek..lebiuu!!


Terima kasih sangat2 buat kalian atas ucapan2 hari jadi yang menghiburkan dan menceriakan hari lahirku... :)

..::I LOVE MY LIFE::..



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

55 Komen Di Sini:

~~zana@pb~~ said... [Reply to comment]

Selamat pagi Hasue, assalammualaikum tuan rumah...dah solat subuh?
Selamat panjang umur Hasue, takde kad dari akak, cuma ucapan moga Hasue diberi kesihatan utk menjalani kehidupan agar dpt berbakti kpd kedua ibubapa, keluarga dan kawan2 mu...hehe..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said... [Reply to comment]

Happy b-day Kak Ros ucapkan.Semuga panjang umur bahagia selalu dan masak sedap-sedfap selalu.

FnF Simple Life said... [Reply to comment]

hepi befday Hasue

Yana Shaiful said... [Reply to comment]

Epy Befday Kak Sue..semoga dipanjang umo, dimurahkan rezeki dan sentiasa diberkati dan dilindungi oleh Allah SWT dunia akhirat..Ameenn ^_^

HomeKreation said... [Reply to comment]

Dah wish kat FM tgh mlm tadi, datang sini nak tinggalkan ucapan juga tapi tgn kosong (tgh berkemban ni nak siap gi keje jap lagi...). Doa Along HaSue sukses dlm segala nya dan gembira selalu di samping anak2. HAPPY BIRTHDAY! Masih muda!

Citarasa Rinduan said... [Reply to comment]

happy birthday teman..

hari ini ayu kesibukkan sedikit..

so.. entry u awak jam 2 petang ya...


sayang awak

CT Delima said... [Reply to comment]

As'salam Sue

Happy birthday my dear Hasuriah Tahir yang ke 32, semoga sentiasa dimurahkan rezeki, panjang usia dan bahagia bersama insan2 tersayang..aminnnn

date b'day kita sama ya, k.ct tinggal sebulan nak melangkah usia 1/2 abad hahaha. mesti ada menu special hari ni kan..kannn..kannn hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Selamat Hari Lahir Hasue... semoga umur di berkati Ilahi.. Ameen ^__^

ogyep yummy mellow said... [Reply to comment]

Happy Besday HaSue... semoga sentiasa diredhai Allah.. selamat panjang umru & murah rezeki... AMINNN..

ibh_sue said... [Reply to comment]

Aslmkum.
Happy Birthday Sue. Semoga Allah sentiasa merahmati hidup sue dan keluarga tercinta. :)

Amie said... [Reply to comment]

Selamat ulang tahun Hasue, moga sentiasa di bawah lindungan Ilahi, juga anak-anak dan suami tercinta!

Bicara Kak Noor said... [Reply to comment]

Happy busday Sue semoga Allah panjangkan usia yg berkat,murahkan rezeki yang halal dan bahagia disamping family tersayang dan anak2 yg comel cute mute tu..

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply to comment]

Selamat Hari Lahir, Hasue.. semoga dipanjangkan umur & diberikan kesihatan yg baik & dirahmati Allah selalu... mwahhhhhhhhh!!

ItaComey said... [Reply to comment]

Epy besday Sue...moga dilimpahkan rahmatNYA buat Sue..amin

Zurina Hj.Zainal said... [Reply to comment]

Happy Birthday Sue....

Ummi said... [Reply to comment]

Assalam Sue, selamat hari lahir ke 32, semoga bertambahnya umur semakin bertambah keberkatan dalam hidup dan peningkatan dalam amal baik2 jua hendaknya, moga pjg umur, murah rezeki dan disayangi selalu....amiiinn

Sue, wat kek berapa tingkat? Nak tumpang makan nnt eh.. ^__^

Acik Erna said... [Reply to comment]

assalam HaSue..selamat hari labhir..semoga sentiasa dirahmati dan bahagia disamping keluarga

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply to comment]

salam pagi Jumaat buat Hasue & Happy birthday buat mu dik.. masih muda belia lagi haaa.... baya2 adik2 akak.. akak doakan semoga Hasue sentiasa bahagia & ceria disamping family tersayang ye... terima kasih ilmu masak2 yang dikongsi selama ini.. walaupun jauh lebih muda dari akak tp byk ilmu yg akak kutip dari Hasue... halalkan ye..

kejap2 lagi sebelum akak ke sekolah anak... kalau sempat akak update satu lagi resepi ambil dari blog Hasue... TQ! (takde maknanya berdebar2 sebab mlm Jumaat.. sebab mlm sebelumnya dah dpt duluan.. kekekekke... opsss!!)

sury_masury said... [Reply to comment]

morning sue...happy birthdy to u..sama umo kita duo ooo..hehe..:)
semoga diberkati usia mu dan semoga sentiasa sihat,ceria dan sukses selalu di sisi kluarga.mesti bz ari tok masak nyaman2..:)

syalinda johari said... [Reply to comment]

Heppi besdayyyy...semoga sentiasa diberkati..

tun_telani said... [Reply to comment]

assalamualaikummmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! datang sini pulak!!
Selamat Hari Lahir.. semoga dgn bertambahnya umur, akan bertambah amal dan iman, insyaAllah..

Asyifa Mustaffa said... [Reply to comment]

As salam Hasue,
selamat hari lahir...semoga bertambah murahnya rezeki sentiasa...dipanjangkan umur...dan bahagia bersama kuarga tercinta..........:)

Cheq Sue said... [Reply to comment]

happy besday to hasue from cheq sue... haipppp... awak dah sampai ye kita counting dalam bulan puasa nun...

moga2 apa yang diharapkan, apa yang dibuat akan membawa bahagia untuk hasue dan keluarga...

afnanbiz said... [Reply to comment]

Happy Birthday to you, semoga sentiasa berada di dalam lindungan Allah SWT amin

Norzie hany said... [Reply to comment]

Happy birthday Sue...semoga berbahagia di samping insan tersayang dan di rahmati Allah dunia dan akhirat.

INA said... [Reply to comment]

Selamat Hari Jadi Hasue..
Moga pjg umur dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan..amin.

Chah said... [Reply to comment]

happy burpppday Hasue! mestikan sambil baca mesej2 bestday ni ko dok kelebet wrinkle wbawah kelopak mata kan...haaaa aku tau sangat....hihi...teruskan berkasih sayang, agar hidup cemerlang... eiiii ucapan cam dalam tiwi satu gitu...

Chah said... [Reply to comment]

happy burpppday Hasue! mestikan sambil baca mesej2 bestday ni ko dok kelebet wrinkle wbawah kelopak mata kan...haaaa aku tau sangat....hihi...teruskan berkasih sayang, agar hidup cemerlang... eiiii ucapan cam dalam tiwi satu gitu...

Ucu Faridah said... [Reply to comment]

Alhamdullilah...doa dari ucu semoga kebahagiaan dan ketenangan berkekalan dlm meniti usia....

alfatihah utk arwah bonda...

Rinah said... [Reply to comment]

Selamat hari lahir kak. Moga diberkati Allah SWT. Amin

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Aminnnn amin ya rabalallamin, semoga segala doa2 itu dimakbulkan Allah . Selamat hari lahir sue muahhhh

umi's cup cake said... [Reply to comment]

Selamat hari lahir
H : Hot mama
A : Angle to family
S : sweet and lovely
U : unique and special
E : expert in cooking

Nuwairani Ismail said... [Reply to comment]

selamat ulangtahun...semoga diberkati Allah

quinnie said... [Reply to comment]

happy birthday darling..heheheh..moga panjang umur dan murah rezeki...juga diberkati Allah dunia dan akhirat..:)

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Happy birthday HaSue

Siti Nadira said... [Reply to comment]

Happy birthday Hasue...teruskan menulis...n salam kenal...:)

NEKCIK said... [Reply to comment]

hepi besday Hasue..Nekcik doakan agar Allah kurniakan segala rahmatNya untuk kebaikan di dunia dan akhirat..insyaallah

NEKCIK said... [Reply to comment]

hepi besday Hasue..Nekcik doakan agar Allah kurniakan segala rahmatNya untuk kebaikan di dunia dan akhirat..insyaallah

Liza said... [Reply to comment]

hepi besday Sue...semoga bahgia di samping family tersayang dan dipermudahkan segala urusan...Aamiin

knock knock its me :) said... [Reply to comment]

Hepi besday Hasue dari kamek d Shah Alam n may God blesss uuuuu

zila norazila said... [Reply to comment]

heppy bthday hasue...semoga sentiasa dirahmati allah sentiasa..diberi kesihatan yg baik..:)aminn

ayunalisa said... [Reply to comment]

amiiinn.... selamat hari lahir kak sue.. smg pjg umr mrh rezki...diberi kesihatan yg baik.. bahagia bsama famili trsyg... sikabulkan sgala doamu..amiiinnn....

Qasey Honey said... [Reply to comment]

happy besday Sue...semoga dipjgkan umo n murah rezki yer..semoga berbahagia disamping keluarga tcinta...pstttt rupanye kita sebaya tau..

Scarlett O'Hara said... [Reply to comment]

Happy birthday!!!Sorry, lambat sikit akak wish!

Nina Mirza said... [Reply to comment]

As'salam HaSue ...

Walaupun dah lewat, Nina nak wish juga
HAPPY BIRTHDAY HASUE
Moga mendapat keredhaan dan dipermudahkan segala urusan hendaknya
Moga diberi kesihatan, kekuatan, kebahagiaan dan kesabaran sepanjang hayat.
Amin ...

Ikhlas,
Nina Mirza

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

Ha Suee.........

May the days that lie ahead
Be filled with gladness too
For there just couldn't be anyone
Who deserves it more than you.
Congratulations on your birthday..semoga dirahmatiNYA selalu, amen.

kak ina kl said... [Reply to comment]

selamat harijadi ha sue..semuga berbahgaia bersama family dan diberi kesihatan yang baik

Ain Fajar said... [Reply to comment]

happy belated birthday k.hasue...huhuhu sy tertinggal balon..ni br smpi..ape2 pun semoga berbahagia, sihat, panjang umur n teruskan konsi resepi yer..:)

Yatie said... [Reply to comment]

Happy Birthday HaSue, sorry lambat wish...btw moga ceria2 selalu disamping keluarga tersayang dan semoga hidupmu sekeluarga sentiasa diberkati dan dirahmati Allah SWT. Aamiinn....

Rohah said... [Reply to comment]

semoga dirahmati Allah selalu

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

Hi SUE...32 masih remaja banding ngan umur saya yang dah kerepot ni hehe

Nur-nba said... [Reply to comment]

Salam. Happy Belated Birthday buat Hasue.. rupa2nya Hasue muda setahun dari akak..

Semoga sentiasa dirahmati Allah sentiasa..

p/s : Lama tak update entri baru..

tinie said... [Reply to comment]

Salam....

Happy belated birthday..... semoga Hasue sentiasa sihat, murah rezeki n dirahmati Allah....

selalu sy jd silent reader aje...

azyatun said... [Reply to comment]

salam

hepi besday kak, moga dirahmati Allah selalu
yang ke berapa dah ni? hehe
apa2 pun still nampak awet muda, n bless with anak yg comel2
mintak izin ye halalkan resipi2..

Aida Lela said... [Reply to comment]

happy belated birthday :)
semoga bahagia senantiasa bersama keluarga yang disayangi.

amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...