Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, July 1, 2009

Kuih Kasui/Kaswi

Nih pulak wat cuci2 mata korang jerlah ekk..
Untuk sarapan pagi nih,peberet banglong..
Tapi kalo letak kelapa kering dia tak nak lak..huhuu

Nih tak ikut resepi mana2 kecuali teori my kakak jer..
Dia sebut bahan2 nya , pastu cair pekat sendiri agak...adehh

Bahan2 nya tepung gandum,tepung ubi sikit,gula apong,gula pasir,sedikit kapur makan,browning sugar..sukatan tuh lom dpt bagi lg.kalo ader yg nak lenkali aku try sukat.eheee

Bukan apa,dier buat selalu lembut jerk kan..tuh tanya tuh..
Dia memang selalu buat lembutt n anjal jekk..
Alhamdulillah..yg aku buat nih pun x mengecewakan..(puji skit jer..hee)
Rajin pulak aku parut kelapa sendirik setelah cik abang belikan pemarut kelapa baru nih ekk..
Dulu fobia jerk nak parut guna pemarut manual nih..
Sebab dulu pernah terparut jari skali..heee

Korang kalo nak minta aku tolong parut kelapa meh laa..
caj x mahal,rm15 jer untuk sebijik kelapa.(cekik urat saraf tol)ahehh
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

1 Komen Di Sini:

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

sy suka kuih kaswi. Nak2 kalu dapat yg lembut2 tu..sedapnya

Mahalnya sue upah parut kelapa..mana x mahal campur kos pos lg..jauh tu...he he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...