Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Friday, February 3, 2012

Buat Yang Merindui Zhariff..

Assalamualaikum..
Dah hari Jumaat pun hari ni..syukurlah masih diberi peluang untuk bernafas dan melihat anak2 membesar depan mata..
Baiklah,pagi Jumaat yang mulia ini nak share gambar si kecik ni buat tatapan aunty2 dan uncle2 kot2 ada yang rindu dah lama tak tengok zhariff..juga buat kenangan di hari muka.. :)

Salah satu faktor utama adalah sebab dia susah sangat ditangkap gambar.. hasil gambar shaking ajer sebab asyik bergerak ligat..
Semalam kan,aku nak amik gambar dia berjalan dalam umah kan..panggil laa,'zhariff..jalannn zhariff..' ada ke dia meniarap pulak. lama jer aku tadah kamera nak snap..adehh cam nak kenakan omak dia ni pulak kan.hehe...sabor jela,kecik2 dah pandai wat lawak. :D

Jadi layan ajelah gambar pada hari Ahad baru2 ni masa kitorang gi menghantar banglong balik ke asrama..kiranya minggu ni adalah minggu terakhir banglong bersekolah di SMK Mukah setelah dapat tawaran masuk ke sekolah MRSM..dekat jer dengan sekolah dia sekarang,sebelah jer..tak sampai 500m pun rasanya.hehee..
Tapi banyak benda nak kena beli lain sebab keperluan jauh beza dengan sekolah sekarang..
Ni pun masa lepas beli belah serba sedikit keperluan banglong aritu.

Jom layan gambar dak kecik yang sekarang dah pandai guna kaki untuk berjalan ni.. Ohye,tau tak masa belum pandai berjalan aritu,dia berangan nak sepak bola.
Bayangkan,dalam posisi merangkak(4 kaki),dia angkat punggung dan sepak bola..aku gelak guling2 tengok aksi zhariff masa tu..adoyaii..lawak tak hengat anak aku sorang nih!

Lagi sekali,jom layan gambar2 dia guna kaki untuk berjalan..hehe

Pergh!Jelingan manja buat awek2 kecik di luar sana..(toleh kiri kanan,takut kantoi dek Dhira)haha.. zhariff masih lesen P lagi,lum dapat merempit dengan Amani atau ngan Maisarah.Dhira tak kasi chance!

Huh..wat muka serius lak pakcik kecik nih.. acik anim,mata maintain cepet ni ha.. gagah laa rasa tadi kan..perasan jap cam jalan sensorang kat kedai Mukah..hehe..tu yang merah2 kat lantai tu biasa laa kan,lepas chine new year ni..kertas2 bungkusan mercun ler tu.


Errkk!Ada awek..ada awek..kontrol macho...kontrol macho..tahan napas..tahan napas..posing ala2 model angry bird..kena buat muka angry sket.. :P

Pheww..letih dah jalan2 dan tahan napas nengok awek...jom lah kita gi mamam,banglong!

Yummm.!!sedapnya kepci nih..tayang lesung pipit untuk aunty2 yang suka tengok lecung pp caye..linangan air mata tu sebab kite nanges..mama tak kasi kita mamam cendiri..ahak..pandai acik Nor teka kat FB aritu..hehe
..


Ngaaaaa...nyumm..nyumm!!Kan dah kate,kite dah besha..dah pandai mamam cendiri... tapi last2 tu mama juga laa yang cuapkan nasik bagi kenyang..theee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

25 Komen Di Sini:

Kak Sam said... [Reply to comment]

Mak ai tak dasyat zhariff makan kepci. auntie nak sikit boleh?

umi's cup cake said... [Reply to comment]

Comelnya...nak buat menantu, kecik lagi...

Gee® said... [Reply to comment]

eeiiiii...rasa nk cubit2 dak zharif yg sgt tomey tu...

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Morning Zharifff, lahai comelnya zhariff ngan baju merah angry bird tu. Suka sangat tgk yg dia mkn kepci tu, rasa mcm nak gomoi2 je. Emmm mmg eksen je budak2 ni sue, nak mkn sendiri, tapi tah kemana pegi mknannya, tapi mmg comel n suka tgk keletah zhriff beraksi. Sama lah ngan amani , bila nak snap gambar dia guna camera, laju je toleh kelain, kalo guna hp ok je senyummmm, Muahhhh buat zhariff

Mas said... [Reply to comment]

uwaaaaaa...ambikk ko zharifff...
seketul ko sumbat kepci tu masuk mulut...kikikiki
ni mesti mak zhariff sibuk ngada2 ngan ayah zharih..he3

pinjam jap lesung pipit tu..
geram aunty mas tengok tau...
ko zhariff...klu pakai baju merah...
berseri2 muda 2 tahun...
ensemmmmmm.....

sue....pinjam jap budak kecik ni...

Cheq Sue said... [Reply to comment]

sue... anak sedara saya pun nama zhariff jugak, lebih kurang anak sue ni la rasanya, tapi xleh jalan sendiri lagi, pegang2 kat kusi boleh la... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee rindunya..... :) muahahahaha...

Ummi said... [Reply to comment]

Waaaaahhh Zhariff dah handal dpt kaki dah eks...merata2 nak posing..pandai maknya amik gambor...nasib baik, maknya x niarap2 jgk mcm Zhariff kaaan, lain kali wat lawak tanduk bola lak ya Zhariff....hehehhee... Moga dia membesar dengan baik di depan mata omaknya tuuu...insyaAllah..

anymz said... [Reply to comment]

wah terasa cam zhariff tenung kat acik je tu..awwww..
tak payahlah dgn dak dhira tu zhariff..meh kawtim dgn acik..tunggu lah cucu acik lahir 5,6 tahun lagi...hehehe

hai!mek mukah oi,camne lah si zhariff ni tak lawak dah omaknya pelawak antarabangsa kannnnnnnnzzzzz

Sheila Shafeareen said... [Reply to comment]

seronok kan negok pembesaran ank2 dpn mata walau penat sekali pun bebaloi menjaganya.....hem

cute nya tekedek 2 dah pandai jalan...ni x sabar tunggu giliran si Areen nak tatih...

HaSue said... [Reply to comment]

@Kak Sam
Nak kongsingan zhariff x?penuh menjejes dah ngan air liuq.kikiki

Ayu Safieza @ Humaira' said... [Reply to comment]

Olooooooo tomey tomey...........

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply to comment]

comeinya ngan baju angry bird dia tu

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Ha Sue wah wah tomei n bergayanyer Zhariff.. dah dapat lesen jap lagi jenuh mama hasue dok berkejaran ngan zhariff he he he

tun_telani said... [Reply to comment]

tomeynyer zhariff!!! hahahaha.. muka macham sbb pakai baju angry bird tuu.. nk tergolek je imajen zhariff nagkat punggung sepak bola.. LOL~~

HaSue said... [Reply to comment]

@umi's cup cake
Kecik2 pun dah ada calon nih..hahaha

amiey lee said... [Reply to comment]

comelll sgtt....

Acik Erna said... [Reply to comment]

HaSue..comelnya zhariff..kena pulak kulit putihnya dengan baju merah..

intan_blur said... [Reply to comment]

adooiii tembamnye dia...
meh nak pinjam lesung pipit tuhh..geram rasenyeee..
klu jumpe nih..mau kene geget ngan auty nih ;p

nOOrsha said... [Reply to comment]

muahahaha..tomelnye zharifff!!! macam model menantu aku nih aih...hahha...tahan lekat pulak cap nye tu kan sue.. dak dhira ni takleh nk bubuh sebarang pehiasan kat kepala die mmg die tarik la jawabnye..x suke berhias anak aku ni..sempoi jer..bagus la laki die besok mentenen x tinggi..muahahaha

syalinda johari said... [Reply to comment]

comeynyaaaaaa budak tecik tu.. semua comey, topi comey, baju angry comey..hehehe..lesung pipitnya yang mahal itu sangat sweett...

mala said... [Reply to comment]

handsome boy!

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

hmmm teringat masa anak2 kecik dulu2...skang dah besor dah x leh dukung2 lagi hehehe....yg besor 19thn dan yg kecik std 2....bersyukur la yer Sue sebab anak2 kite sihat walafiat. TQ TQ kerana follow blog saya tempoh hari Sue.

nuwairani ismail said... [Reply to comment]

adeh! cair tengok lesung pipit dia...

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

Comelnya si Zhariff tu.... Geram akak tgk dia tau... Meh nk peluk cikt...

lina_pg said... [Reply to comment]

assalam sue..alahai mmg rindu etul ngan daj zhariff ni.Dah besar dh..jalan pun cam kontrol macho tuh..Tak lama lagi leh race ngan maisarah n Amani dah tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...