Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, October 21, 2012

Durian Tembaga..hehe

Salam Ahad.. Entri pendek merangkap entri takde keroje.

Musim buah kat kampung tapi dah hujung2 kata orang..tayang durian tembaga jer dulu eh..ni amik gambar aritu dah..eh,durian musang king takde..ni pun jadi laa kann.. sedap nih..
Nak buat menu apa berasaskan durian? Durian crepe? aritu dah buat tapi tak amik gambar lak..nanti buat lagi.heh.. bubur durian? sudah biasa.. :-)
Bingka durian? Serimuka durian? kek lapis durian?huh..last2 makan gitu aje..haha

Ok..jap lagi nak gerak dari kampung dah ..masa untuk mengisi bonet..daaaa...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

13 Komen Di Sini:

~::Chenta::~ said... [Reply to comment]

jgn lupa daun pandan .. xlah terlalu kuat bau durian dlm kete nnt ... n sggh dpn umh chenta yerrr tglkn sebiji 2 ke ... :-)

K.Nor said... [Reply to comment]

bak sebijik nak buat sambal tempoyak nih..

Mas said... [Reply to comment]

apa ni tayang2 doyan.....
luku pale kang.....

aku jeles ni tengok doyan ko...
cantik2...

sury_masury said... [Reply to comment]

Salam sue...baruk sampei kmk tok...alu x sempat nk bw ke n3 ktk...sowiiii....bz jak x tauk lah apa juak di bz...heeee...wahhh...lamak x mkn duyan tok...tinggal ngn kmk juak lh ooo...kelak dtg ambik...heee..

Nuwairani Ismail said... [Reply to comment]

sedapnya durian tu...isi kuning, terserlah betol!

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, cantiknya kaler kuning isi durian tu, agak2nya isinya tebal kut sue, sama ngan durian siam@bangkok. Dapat seulas pun dah kenyang. Kaler dia kuning mcm durian kunyit.

Kak Nik Ja said... [Reply to comment]

oh doyan!!!...adekah kau akan jatuh dlm laut china seltan llau berenang sampai ke semban nih???hikhik...sue buat doyan crepe...semua org dok tayang mende tuh...akak masih lum jumpa doyan lagik, meanhan rindu je lah!

Kak Nik Ja said... [Reply to comment]

alamak banyaknya typo error...mungkin dah naik weng..tengok doyan crepe sana sini...hihi

inazamri said... [Reply to comment]

aduhhhh durian pebret akak ni.Skrg lak tgh femes org dok buat durian crepe.teringinnyeeeee

ibh_sue said... [Reply to comment]

Terliurrr..:D

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

Hi Sue...amboi entri durian pulak dia...isteri saya dan anak #1 & #4 memang peminat setia durian tak kira jenis apa....#2 & #3 ngikut ayah dia tak berapa sangat hehe

kak ina kl said... [Reply to comment]

wah klu ada durian boleh buat crepe durian kan..

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Huwaaaa lama tak makan doyan.. tengok doyan Hasue ni... rasa nak seluk screen je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...