Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, March 28, 2012

Bersua Kembali..bersama Zhariff ..

Assalamualaikum..
Entri pembuka setelah cuti2 agak lama...atas sebab2 tertentu dan masalah tenet yang berkesinambungan.ehe..

Hari ni 28/03 genap usia anak bujangku yang bermata kecik nih 1 tahun 4 bulan..
Tapi gambar2 di bawah ni aksi2 dia ketika balik dari KK 2 minggu lepas..
Zhariff sangat aktif sekarang.. di tempat awam,memang lincah jer.. aksi kejar mengejar selalu berlaku antara aku dan dia..

Aksi berlari2,meniarap,merangkak di airport semua dia dah tunjukkan yang dia berbakat dalam membuat perkara2 sebegitu..cuma aksi lompat2 jer dia belum lulus lagi walaupun percubaan tu ada..huhuu..
Terbaru,ketika dia ikut sekali ke gelanggang badminton.. diterjahnya masuk gelanggang ketika permainan sedang berlangsung sambil buat muka tak bersalah..
Bila kita berlari mendapatkannya,dia akan gelak terkekek2 seolah2 dia telah membuat lawak antarabangsa..

Kalau sekali dua takpe,berkali2 lak percubaan dia gitu..lari ke court(sebab penonton pun x jauh dari court) memang tak boleh lepa sikit..kesempatan itu akan dia ambil untuk menyakat kita dengan melarikan diri agar kita kejar dia balik. Terasa kesabaran benar2 diuji pada waktu itu.....bukan letih main badminton dibuatnya tapi letih mengejar anak.hahak..

Tapi walau apapun, keaktifan zhariff yang kadangkala menguji diri nih buat kita sedar..betapa bahagianya membesarkan anak2 sendiri..anugerah Allah yang tidak ternilai.. :)

Nih laa wajah zhariff terkini.. dah besar dan aktif dan..dan.. boleh kurus kita dibuatnya jika selalu bawa ke pasar raya atau tempat2 yang perlukan aksi kejar mengejar..


Muka tak bersalah bila hendak menunjukkan aksi aktifnya..

Jeng..jeng..jeng.. nih ketika kat airport KK.. gitulah muka zhariff kegembiraan sampai tak nampak mata beliau bila tersengih..

gegege...jalan tak henti2 dan tak mengenal erti susah payah..yang susah adalah orang yang mengejarnya ke sana sini...kacau barang selamba jerk..heheee..

Dah sampai airport Miri, letak atas troli..baru senang sikit.Haa,diam pun.. :D

Postur duduk yang salah tu,nak..reti lak dia duk diam ek..(terpaksa sebenarnya..)

Kalau terlepas lagi..sedia laaa untuk aksi kejar mengejar..hehehe...zhariff,zhariff...
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 Komen Di Sini:

Syiellz Yumie Zull said... [Reply to comment]

comel zhariff !!!! chinese look tue :) rambut tak brape nak lebat yea..sama arrr ngan anak kite :) suke tengok pose manja zhariff hehehe :))

K.Nor said... [Reply to comment]

bila nak ada kelopak mata tu.. makin cepet nampak nya :)

izahdaut said... [Reply to comment]

Mata sepet kaber dek lesung pipit mahalnya tu.. Hehee.. Zhariff zhariff.. Kalau anak aku baya ni, xreti lari lagi. Kalau lari sah tesembam jenis tak de brek. Hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Syiellz Yumie Zull
TQ..haha..tu laa pasal,rambut tu segan nak tumbuh. Nak pg Yun Nam Hair Care takut kena rijek sbb x cukup umur.hihi..

HaSue said... [Reply to comment]

@K.Nor
Kalau jalan tgh panas mcm org pejam mata pun ada kak nor..sebab mata x nmpk.muahaha

HaSue said... [Reply to comment]

@izahdaut
Dia lambat berjalan aritu Zah..tp dah berjalan,terus nak berlari..kite yg khuatir nengoknya..hehe

Cheq Sue said... [Reply to comment]

adehhhh...masa ni kan memang tak lekat la bebudak mana pun, tambah2 yang dah dapat kaki tu ye...ok jugak catu kan sue, takyah sesusah nak dayet..

Chah said... [Reply to comment]

Hihi...dh berlalu time ai utk acara lari berganti2 ngejor anak. Satu2 nya boy kak chah ariff, ni zhariff lebih kurangla tu membuasnya... Hurmmm tkpe2 leh kurus le nnti tu...

Mas said... [Reply to comment]

nampak zhariff susut sikit la sue..
tengah buas yerk..he3
aunty geramm tengok mata ngan lesung pipit tu...
meh nak gigit..he3

HaSue said... [Reply to comment]

@Cheq Sue
masalhnya lepas aksi kejar mengejar kan,lapar tu cari mknn balik..camne nak kurus tu.hehe

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

CHAKKKKKK...zhariffff geramnya tgk, dah ada mirip2 yana dh muka dia n makin susut sikit, agaknya badan dh panjang tu yg nampak susut. Rindu zhariff, apasal mama zhariff g book silap tarikh, kalo tak dpt auntie jumpa zhariff

mokwo® said... [Reply to comment]

salam sue...alamak haiii...zhariff gi buat sedut lemak ekkk patut lame menghilang...hihi..bebudak tengah lasak memang cam tu lah...mama dia tak yah gi jogging dah lepas nih...kejar ajer si zhariff tu pun dah cukup!...chomel zhariff! nak iras2 si rain, penyanyi korea tu lah pulak!

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

budak-budak besar ni memang aktif..hehe..

Zie Fauzi said... [Reply to comment]

mata sepet tak tahan tu..tambah time dia duk merenung dlm pic 2nd last.. :)

~~zana@pb~~ said... [Reply to comment]

Ek...eleh Zharif nakal sgt ke? tak la ibu..zharif ikut mcm ibu kecik2 dulu. Aktiviti meniarap, lari sana sini, kejar mengejar tu saje je nak bagi ibu slim. Asyik masak je, bila lagi nak layan zharif? hehe...jgn marah Hasue, gurau pagi khamis ni.

btw..zharif mcm org jopon.

Naz / Nadz COSK said... [Reply to comment]

Assallamualaikum Sue..
Waaaaaa rindunya dgn Sue.. Lama kita tak nyembang di fb kan. Akak pun baru jer 2 hari berblogging balik ni Sue. Lama gak cuti dekat sebulan..hehehe.. Memula tu internet buat hal cam sue jugaklah. Pas tu kemalasan bila dah lama cuti. Pas tu ada bnyk urusan lak kebelakangan ni dan akan berlarutan urusan ni hingga beberapa bulan lagi. Tak boleh nak consistent mengupdate blog..hehehe..

Dak zhariff yg cepet.. I like cepetnya tu..hehehe

ijan said... [Reply to comment]

Salam Kak HaSue,
Comelnye Zharif... hehe, dapat kite bayang kan camana aksi aksi stunt mengejar anak di tempat awam. Memang boleh darah tinggi dibuatnya. hehe... tp itulah, dia lah intan payung, marah sekejap saja, sebab sayang mengatasi segalanya. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...