Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Thursday, December 15, 2011

Kembali Bersua Bersama Pembuka Selera..

Assalamualaikum.. ^_^

Haiiii..selamat bertemu kembali setelah berapa lama bercuti blogging..fuhh,lama sekali rasanya bercuti kali ni..bukan sengaja nak malas2 atau ada masalah kesihatan..cuma masalah kronik dengan moden modem broadband yang tak berfungsi masa tu.. agaknya dah selalu sangat dipaksa kerja keras sampai modem tu merajuk agaknya..selepas tu aku tunggu modem sampai tapi sayangnya modem tu tak berapa power lak,area ada coverage dia takde..dasyat tul lah..

Selepas tu kalo online dan mengentri dari kampung atau masa keluar ke area ada coverage ajer..memang sungguh grrr..rasanya sebab tu laa takde updatenya..hee

Sampai adik aku syorkan modem CSL last week..baru laa boleh bertenet dari rumah semula seperti biasa..yup,seperti biasa yakni tenet tak laa laju berdesup cuma ada waktu jer laju cam orang lain..kalo biasa tu lemau jer.hehee...tapi syukur dah,dah boleh blogging balik kan dari takde langsung.

Macam aku bagitau sebelum ni banyak benda aku nak share,sampai tak tau yang mana satu..
Baik resepi mahupun cerita..nantilah akan diusahakan untuk dientrikan..
sekarang ni baru menikmati perlahan2 talian internet di samping tugasan harian yang amat padat..ehe..padat dengan aktiviti makan2 adalah antaranya..maklum laa,musim hujan kan. eh boleh ke alasan tu?ahaks..

Sambal Belacan Mempelam Muda

nih menu biasa tapi ramai penggemarnya..pedas2 masamm..ermmm! Juga sedap kalo makan dengan linut.. atau ambuyat..


Oh yer..terima kasih kepada yang sudi mem follow blog ni ek..kepada kawan2 yang sudi tag kat Fb tu.makasih banyak..yang dah mencuba resepi dari blog ni dan kongsi hasilnya..alhamdulillah..suka tengok kejadiannya..
Blog yang bukan sekadar bersawang dan bersarang nih.. aku nak kemas2 dulu laa ek..

Rindu korang!! ^_^
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 Komen Di Sini:

DjDayang Jack said... [Reply to comment]

hah! itu diaa!!
hahaha...

welcome back my dear!!!
kecur liur nanggar asam ya eh...alu rasa nk molah juak...

rindu ngn kitak juak sue. ngn esei santai kitak ya. suka mek bacaa. tp entri tok kurang panjang. klak panjang2kan agik. sik puas baca...hehe.

ok take care dear. mmmuahh!

GreenJade said... [Reply to comment]

adehhh ya ampun sis..terliur nengok sambal mu itu..pekena dgn nasi panas cicah ngn ulam-ulaman perrghhhh

Ummi said... [Reply to comment]

Assalam Sue, muaaahh!....Haaaaaaaaaaaa....muncul pun dia...secerah mentari keluar di Kuantan sehari dua nih! Cepat2 update mana2 yg dah jadi baja ke, dah basi ke..update jek...jgn nak malas2 daaahh....hehehe

Liza said... [Reply to comment]

salam sue...haaa tu dia, Dayang dah keluar loghat sarawak dia dah...ni kes rindu sgt kat kitak la tu....hihihihi

HaSue said... [Reply to comment]

@DjDayang Jack
hahaha... alu kuar entri sambal mempelam setelah dijerit org kat fb suroh update..kakaka...

baruk kembali tok ney pat ngkah esei panjang2 lok..alu tertido org lejuk mbaca cerita pjg gilak kelak. lenkali mek nulis esei tidak kurang daripada 365 patah perkataan..iboh kitak sik baca lak..hihih...anyway,tq2!muahh

mesti kitak lamak sik molah sambal tok nak..ada lah di sia tek?hehee..

HaSue said... [Reply to comment]

@GreenJade
Ermmm..sedap!sedapp.. ni ratah pun best..ala2 salad gitu.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Ummi
w'kumsalam kak ummi..muahhh2..hehee..
muncul juga akhirnya yer kak..tq2.
kat sini cuaca mendung dah sebab dr pagi tadi dah panas..

orait kak..akan ku ikut saranan mu itu..ni ngah berduet ngan zhariff ni,terbantut jap duk depan lappy lama2.hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Liza
hahaha..tu laa pasal..rindu2an gitu.hihi

lina said... [Reply to comment]

salam hasue - terasa lapar tengok yg menu yg sgt mengancam ituu.

Amie said... [Reply to comment]

adusssss..kecur liurku!

cik cek said... [Reply to comment]

Welcome back...:) yayyyyy....lain rasa bila sue sunyi2 sepi....

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, suka akk nampak sue kembali ke dunia maya ni, sedapnya masam2 n pedas2 tu

Acik Erna said... [Reply to comment]

selamat kembali hasue..memang menyelerakan sambal tu..terliur terus
dapat la acik tengok gambar zhariff lagi..

tun_telani said... [Reply to comment]

kak sueee!!!!!!!!!!!!! akhirnya dh ingat cara2 sign in blog dan tulis n3 ye.. hehe.. ingatkan nk tunjuk gambo doyan penuh peti ais.. hehe.. hujan jugak ke kat sana? ari tun balik kg tu kt bintulu cerah je. ingatkn berpanjangan la cerah tu.. hujan di tengahhari rupa2nya..
.
.
erk.. mende tun merepek nih? excited sgt lama x komen kt sini. haha..

sedapnyer pelam muda.. tp xde pulak pokok mempelam kt umah ni yg berbuah.

rahel said... [Reply to comment]

Waduh...lama gak ko menyepi ni Sue..gi mana? tetiba muncul dg pemubuka selera..ish3 leleh air liur bah..

ayunalisa said... [Reply to comment]

welkam back kak hasue.. slalu jenguk2 n kodek2 cr resipi kt cni..lama xmkn sambal cmni...besh2..

Ryo Azhar said... [Reply to comment]

tett!
aku sampai 5 kali sign out,sign in dan restart balik pc aku bila tgok ada entri baru dr link blog ko nih..aku ingatkan pc aku yg problem.rerupanya memang betul ko ada entri baru.....hahahahahaha.poyos tak?

tahniah ye,slmt berblog kembali.blog aku?gitu laaa..........hahahahhaa.

HaSue said... [Reply to comment]

@lina
w'kumsalam.. mmg mengancam jiwa raga... dan diet(kalo mkn ngan nasik)hehe

HaSue said... [Reply to comment]

@Amie
sabar kak,sabar..hehe

Diana @ Melley Mey said... [Reply to comment]

sedaaapnya .... ish issh isshhh fav akak nie sue... suka sesgt... terliur sudah tau...

WarisanBonda said... [Reply to comment]

ini adalah menu yg sangat...sangat...dan sangattt disukai :) kalau makan nie musti bertambah-tambah...sedapnyer...makan sambal belacan nie + ulam dengan jantung pisang hutan + nasi putih panas-panas + ikan goreng perhhh cedapnyer..terbayang-bayang nie ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...