Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, September 4, 2012

Kenangan Di Pagi Aidilfitri 2012

Assalammualaikum..

Ah. Gasak. Baru nak ngupdate gambar pagi raya lagi.. awat ler lambat bebeno kan... takpe2,masih dalam bulan syawal lagi..jadi kira afdhal lagi ni.hee..*nak sedapkan ati sendiri.
Baru nak panaskan hati eh hati pulak...panaskan mood blogging, zhariff lak demam. Semalam baru dia ok..harap berterusan ok..risau woh bila anak2 demam panas ni.huu..

Sahaja aku nak nge'share' beberapa posing gambar raya yang tak seberapa untuk kenangan di masa hadapan.. gambar tak berapa nak cantik sebab malas nak setting bagai snap mana sempat,yang blur pun boleh buat satu album, yang candid jangan cakap ler..tulis je. Memang gambar kandid lagi best kan kadang tu.. Takpe gambar tak santek,yang penting orang2 dalam gambar tu santek kannnn..agege nya.. ;P

Di pagi raya...terkenang daku kepada si dia..kampung halaman nun jauh di sana... Ni sapa suruh korang nyanyi nih...aku nak citer,di pagi raya,biasanya memang adegan bersalaman di rumah mertua sebelum pergi sembahyang raya.. dah tu baru adegan posing sket..tak boleh banyak sebab bergegas pulak ke rumah keluarga aku...

Oh..ni macam upacara penyampaian hadiah jer ek...hehee... si kakak dapat hadiah (sebab dapat no 1) dari mak sedara belah suami aku la ni..eh betul ke ayat aku tu...err,mak sedara belah ayah dia....aaa,sama la tu kan!ahak

Pastu amik gambar satu keluarga besar gini belah suami aku... walaupun masa ni lum semua ada,nampak meriah la juga.huu..tahun kedua beraya tanpa ibu mertuaku..dan tahun ke 5 tanpa ayah mertuaku. Al fatihah ...Yang tengah tu pak sedara suami..

Sebenarnya 3 famili yang macam sedondon tu tak dirancang..hehe...bila masing2 nampak,cam berjanji lak..hiii...so sweet. Eh zhariff adalah sangat meragam nak tido masa nih.

Jadi dengan meragamnya zhariff tu,nak menyusu dan nak tidur,kitorang pun bergegas la pulak nak ke rumah family aku lak..takkan nak amik gambar raya sambil BF kan...tu sadis sangat tu..

Oleh itu,marilah kita amik gambar keluarga versi ala2 nak nyanyi lagu negaraku yer puan2... nak posing2 ramai2 pun memang tak sempatt..grrr grr..ni pun kira syukur la ada gambar sekeluarga..huu..

Jadi sesambil incik abang amiik gambar sikit lagi,aku nyusukan zhariff dalam keta..lepas tu kitorang bertolak la balik kampung aku lak...ecece...15 minit jer pun dah sampai.macam jauh beno munyiknyer..hee..Bukan apa,nanti kang semua orang dah standby nak bersalam kalau kitorrang ni lambat sampai tak besh laa kan..
Dalam perjalanan tu zhariff dah nyenyak tido dah tanpa rasa bersalah.hehe..

Sampai jer kat rumah ayah aku tu, ada yang dah siap ada yang belum siap dan ada yang sampai ke sudah tak siap2..tu budak2 laa tu.hehe...


Yang kecit duk tengah tu ahli keluarga paling kecik sekarang nih...Aemy si comel... pakai tudung lak..alolo..bersama peminat setia,si Yana... si kakak pun join sama..yang tu ibu aemy merangkap adik ipar aku...


Dah siap acara salam bersalaman dan bermaafan disulami syahdu aidilfitri..eh dan acara duit raya bertukar tangan.. maka, acara posing gambar raya pun amik juga laa mana yang sempat.. banyak jugak laa sempat dan menyempat2nyer kan sebab banyak tangan dan kamera ngambik gambar..Gambar ramai2 satu famili takde rupanya kat memory card aku ni... jadi aku upload mana yang ado jelah ni.huu..

Sesi perempuan sekalian bergambar dengan ayahanda..

Posing sket.. ceria di aidilfitri giteww..

Gambar sedikit gediks..hehehe.. sikit je pun :P

Gambar ayahanda bersama lelaki sekalian.. zhariff memang mood bergugu gaga jer pagi tu sebab baru terjaga dari tidurnya yang singkat...orang berhari raya takkan nak tidur lak kan ..kikiki

Eh tak banyak aksi lak gambar lelaki sekalian ni posing,jadi tak perlu la buh bebanyak ek. Asyik posing sama jer pun..kecuali zhariff la,kejap nganga kecik,kejap nganga beso sikit..hehe

3 generasi..
haihh zhariff,zhariff...tak abis2 lagi ke posing nganga mulut tuh?kakaka...

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 Komen Di Sini:

Liza said... [Reply to comment]

hihihihi, sian kat zhariff, bad mood aje dia tu...sabo je la Sue, nasib baik raya kan....ekekekeeke

Ummi said... [Reply to comment]

Assalam Sue...hehe, xpa lah lambat upload pun asalkan dpt jgk akak tengok suasana beraya di sana...meriah sakan jgk la kaannn... Haha, Zhariff dpt mood baru tiap kali nak bergambar eh...nganga, nangis....adehh sabauu jek laa.. Jgn maknya nangis x larat nak pujuk dah laa...hehehee.

Uiikkss adik bujangan Sue tu pun ada terselit eh...tanya dia bila nak dukung2 anak mcm Sue...hehe. Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin dr akak yea Sue...muaahhh!

Amie said... [Reply to comment]

Ahaaa... comelnya yang nagis nganga mulut tu... simpan gambar tu buat kenangan dia Sue...he he hehh, selamat hari raya Sue, maaf zahir batin.

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, oh ptt la senyap je zhariff tak sihat rupanya, Amani pun sama ni sue muntah2, hari ni dh tak muntah tapi mkn x mau lagi, mmg sangat susah hati bila anak2 tak sihat.

Meriahnya raya kat miri, suka tgk. akk tak sempat pun bergambar ngan keluarga seblah akk huhu, masing2 sibuk ngan urusan.

heheh zhariff buat muka tu, mood kelaut la kalo mengantuk dh tak mau apa2 kecuali nenen heh.

Mamasya said... [Reply to comment]

Salam lebaran Hasue.ceria bergambar beramai2 di hari raya....meriah.gambar 3 generasi...harus simpan tunjuk kat Zharif bila besar nanti...hi..hi..

AZLITA AZIZ said... [Reply to comment]

Salam Hasue..

Seronoknya alahaiii... ramainya family Hasue.. semakin meriah rasanya suasana bila ramai berkumpul macam ni..

nOOrsha said... [Reply to comment]

Salam sue...samola ngan dhira..hari ry pertama tu mmg neragam bantai nk tdo je..haishh..sudahnye gambar dia la pling sket..huhu..comey ar zarif walopun molot nganga gitu..kikiji

Sunah Sakura said... [Reply to comment]

hahaha...lawak kali juak zhariff nangis dibah ya...nangis di pagi raya..kikiki

selamat hari raya kak hasue...maaf zahir batin... :)

dwaty said... [Reply to comment]

terasa keceriaan di aidlfitri... hihihi

Miz Sitti said... [Reply to comment]

Nice pic akak..

sudila lawati blos sitti
http://apamjsbakery.blogspot.com/

~~zana@pb~~ said... [Reply to comment]

Selagi tak habis syawal, selagi tu kita raya sakan. Tahun ni raya rumah MIL takde gambar gediks raya kita org jadi jgn cari ler kat blog akak tu. Tak nyempat bergambar, semua dah hilang. Bermaafan pun ikut suka masing2...hehe..

izahdaut said... [Reply to comment]

aku dtg nih sue..ko kagom tak? haha.. slamat ari raya zharif.. bagusss zharif meragam dipagi raya, tak la mokcik jeles sangat mak ko beraya sakan kaann.. malom mokcik dipagi raya lagi tak keruan.. sadiss kalau aku buat entry nanti sue.. haha..

budak kecik pakai tudung tu mmg comell. teringat lak anak sdara aku setahun gak umur nya. kecik comel pakai tudung.. grrrr geram....

Naz / Nadz COSK said... [Reply to comment]

Assallamualaikum Sue..

Sue, comelnya awakkkk... Kalau awak amik gambar sorang2, pas tu claim masih anak dara pun akak percaya.. Seriously..tak tipu.. Tak macam org yg dah ada 4 org anak... Apakah rahsia mu?? Main kejor2 dgn dak Zhariff ari2 ker?heheheee...

Rohah said... [Reply to comment]

salam lebaran kak, serta maaf zahir batin..

FnF Simple Life said... [Reply to comment]

Assalam Hasue... wah meriahnya bila semua berkumpul... salam lebaran ;)

Nana said... [Reply to comment]

Salam Aidilfitri...& Salam kenal...:D

Saya copy resepi kek coklat & super moist cup cake yer...nampak menarik sangat...

cuma nak tanya...kenapa bila kukus...cup saya jai senget2 dan basah ? macam mana nak buat neh...aduhai...susah hati betul...
blh share teknik mengukus yang betul tak...? harap dpt membantu...terima kasih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...