Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Wednesday, December 1, 2010

Alhamdulillah..dah selamat melahirkan.. :)

Assalamualaikum wth..

Syukur alhamdulillah..rasanya dah ramai yang tahu tentang kelahiran ni..tapi elok gak laa tenet dapat connect malam ni nak khabarkan juga kite dah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.45kg pada 28 November 2010 pada jam 3.49am(ikut jam aku) / 3.59am(jam hospital).
Seperti yang dapat dilihat kat baby ticker kat umah aku nih sepatutnya ada beberapa hari lagi(sewaktu melahirkan tu,sepatutnya ada 21 hari lagi),betul2 3 minggu lebih awal dr jangkaan..memang dah jangka akan lahirkan lebih awal tapi tak ler seawal nih..paling koman pun 2 minggu ke,kan.hehee..apaa2 pun syukur laa semuanya selamat..

Hari ni dah register kat pejabat pendaftaran,Nama Bayi: Muhammad Amrie Zhariff.. semoga anakanda ini benar2 menjadi seorang ketua yang pintar(ke arah kebaikan)

Gambar nih fresh dari oven..lebih kurang 2 jam selepas dilahirkan..


Gambar ni pulak amik semalam(usia 3 hari) masa dalam perjalanan ke klinik..

Gambar2 amik dr blog Faheem/Cikmin kat SINI(klik) coz aku x sempat transfer gambar ke laptop lg..ehe..terima kasih Kak Min..

Cerita panjang mengenai kelahiran dan gambar banyak2 akan menyusul selepas balik ke rumah sendiri nanti..Ahad ni baru balik,sekarang ni masih berpantang di kampung..hehe(segala keperluan semasa berpantang kebanyakannya tak dibawa balik sebab x sangka terus bersalin).. Tima kasih buat kakak2 ipar yang tolong jaga aku dan amat terima kasih juga buat suami tersayang yang susah payah serta bersungguh2 menjaga isterinya ini..

Terima kasih kepada kawan2 kat FB yg mengikuti perkembangan semasa..hehe..yg mengikuti perkembangan kat blog pun terima kasih juga yer..sebab tu update ni untuk kawan2 di blog..harap bersabar tunggu entri seterusnya sebab memang nak cerita pepanjang nih...jangan lupa sediakan popcorn yer...hehe ;P

To kak rosaliza,kak nor, kak min..dan semua rakan2 blogger dan bukan blogger yg ucap tahniah,terima kasih banyak2..thank u2x..kak ina!hahaaa...(ada sebab gelak nih)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

49 Komen Di Sini:

Ciklinn said... [Reply to comment]

tahniah sue... selamat berpantang yer

ezzyra said... [Reply to comment]

thniah k.hasue...

Cikmin said... [Reply to comment]

huhuhu...lucu la pulak..ambik gambar baby sendiri kat blog orang lain.. :P tahniah sue ye..dah 2 couple tu..

lina_pg said... [Reply to comment]

salam sue.tahniah atas kehadiran org baru..alhamdulillah selamat sumanya

HaSue said... [Reply to comment]

ciklinn n ezzyra:thank u..

Cikmin:hihi..gara2 card reader x bawak balik skali laa ni kak..hehee..tq kak!

kak lina:wkumsalam..tq kak lina :)

ctzack said... [Reply to comment]

tahniah akak...cumelll..

HomeKreation said... [Reply to comment]

Tahniah Sue.... wah, legakan bila semua dah selamat. Skrg tentu tgh berpantang...take care ok. Cium2 cikit baby Amrie ni...mmmuah2.

Nieza said... [Reply to comment]

tahniah sue for u're new born baby...semoga ibu dan anak sihat yer..:)

mokwonik said... [Reply to comment]

tahniah sue..cutie nyerr d baby! take care..pantang betul2 jgn ngelat!

Yani said... [Reply to comment]

Salam HaSue..
tahniah.. selamat berpantang.. jaga kesihatan diri and kesihatan baby

izahdaut said... [Reply to comment]

shomelnya..tahniah sue..tahniahhhh...

umie said... [Reply to comment]

kak sueee....tahniah...cute baby...bambam kali jak pipi..picit lok boleh? hehhe

d i d a said... [Reply to comment]

tahniah kak..saya juga sedang menanti hari anak sulung..tak sabar nak baca pengalaman bersalin akak.

selamat berpantang.

Liyana Lunia. said... [Reply to comment]

tahniahhhh kak suee <3 comelnyaaa babyyyyy. hihi harap akak dpt menjalani pantang dgn hati yang gembiraaa. xsbr nak tunggu resipi lagi hihi

Ribbon Clown said... [Reply to comment]

salam hasue,tahniah... :) selamat berpantang !

ima said... [Reply to comment]

tahniah sue...bertambah ahli keluarga...comel anaknya.

Jieda said... [Reply to comment]

Tahniah..comelnya baby

MAMA MIRZA said... [Reply to comment]

salam...

tahniah... moga menjadi anak yang soleh...

amin..

HaSue said... [Reply to comment]

Terima kasih semuanya.. :))

dida:tahniah atas kehamilan sulung yer..insyaallah nanti akak kongsikan pengalaman..

hana said... [Reply to comment]

TAHNIAH againnnnn!! woittt! jgn gelak byk2.. owang pantang mana boleh gelak2! wakakakakaka... alolololo amrie cumil! lom sempat count down ko dah sibok2 nak kuor..mak ko lom puas lg nak main baling2 besen ngan auntie... wakakakaka... ppon selamat berkenalan amrie.. meh meh salam ngan auntie! ala tak batal semayang.. kekekeke.... selamat berpantang mek!! pantang jgn tak pantang! rotan kanG! kekeke... daaaaa..

ilahjy said... [Reply to comment]

salam buat org baru.. mak long mai nak tuntut hadiah meneka hahaha kan dah betoi mak long teka boy..tak caya tengok komen kat N3 gambar tayang peroiiittt tuuu hehehe..
apapun tahniah ya hasue..kak ilah ni 4 perempuan lelaki hanya bapa dia jer huhuuuukkk...jaga diri baik2 jgn langar pantang.. tapi pantang jumpa tak paa..tenet jgn tenung lelama nanti rabun..hehe..tahniah yeee..

♥♥ atie ♥♥ said... [Reply to comment]

tahniah...n selamat bepantang spy badan sihat semula...

ctzura said... [Reply to comment]

so sweet..........peluk cium wat bb zhariff.. teringin lak ble tgk c comel nih.. Eyana kecik dah jd kakak.. hik3..Tahniah sue..

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

tahniah sue...bb comei sgt....jg diri ok..

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue..akk tak perasan n3 sue ni semlm, sibuk dok jaga amani pantang lps sunat hehehehe.

Syukur alhamdulillah dah selamat semuanya, kalo tak nak tunggu 3 minggu kat dlm perut tu dok suspen lagi..ni dh kuar pun bby Zhariff yang di tunggu2 tu..Tahniah dari akk n famili atas kehadiran putera Zhariff tu, N buat kakak yana jaga adik elok2 jgn tubit2 pp bby tu

selamat berpantang ya sue, take care n miss u...sabar menunggu n3 seterusnya.......

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Salam Ha Sue.. Tahniah atas kelahiran... semoga tabah dalam menjalani Pantang...
Comel2 semoga tabah dalam mendidk anak2 n baby Amrie.. Mga menjadi Anak yang Soleh...

Nidza said... [Reply to comment]

tahniah....semoga bertambah rezeki dgn kelahiran baby chomel ni...

MeknaBlog said... [Reply to comment]

Alalalala...comenyerr bb..huhuhu. Tergoda i. Tahniah kak Hasue...semoga cepat sihat....

ME's Delight said... [Reply to comment]

tahniah sue...bolehlah kita berbesan ye...hehehe...selamat berpantang..kita dh habis pantang!!

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Hasue!!! Congratulations dear!!! ;)

Welcome to the world of fantasy, little baby!!! :D

Sue, take good care of yourself ya. So happy for U!

HaSue said... [Reply to comment]

kak hana: haha..tengkiu2!gelak kaver2 takpe kak..versi tutup mulut..hahak..tuh laa,ingat baru nak anta loyang suh wat ciskek..ngeee :P

HaSue said... [Reply to comment]

kak ilahjy:wkumsalam..(wakil baby Zhariff jwb slm..)hehe.. haa,betul2!hadiahnya ciuman terbang dr baby..hihi.. akak 4 girls ke?xnak cuba lg yg ke 5 ke kak?hehee..nanti kasi petua camne nak dpt baby boy..ehe..yer2 o jer sue nih kan.. ;P apa2pun tima kasih kak ye..tgk tenet x lama..kejap2 pejam sbb tggu tenet slow..heee

nur easy said... [Reply to comment]

salam tahniah atas kelahiran..;)

JaSSNaNi said... [Reply to comment]

Alhamdullillah..

selamat berpantang dan semoga cepat sembuh dan sihat semula..

Tak sabar nak tunggu banyak lagi pics baby nanti.. :) :) :)

Nadiah Sidek said... [Reply to comment]

salam kenal :)

tahniah atas kelahiran baby boy yg comel :)

HaSue said... [Reply to comment]

kak atie:tq..
ctzura:tulaaa,bila ammar nak ada adik nie?hehee..
hanim:thanks anim :)

HaSue said... [Reply to comment]

wkumsalam kak..alolo..dah bersunat si kecik tu yer..alhmdulillah..
mekasih kak..tu laa,dia xnak kuar disember,nak gak kuar bulan 11.hehe..apa2pun syukur gak laa semuanya selamat.. :)

Halamanku:wkumsalam erma..lepas ni giliran erma lak yer..hehe..insyaallah,aminn :)

Nidza:tq..aminn..

HaSue said... [Reply to comment]

Mekna:tq mekna...tergoda ye..nak tmbh ahli keluarga lg laa tu..hihi ;P

Me's Delight:laa..selama ni ngah berpantang ke?patut lama senyap jer..dpt baby girl ek?tahniah2..

Love2cook:thanks love..appreciate it! ;)

HaSue said... [Reply to comment]

Nur easy:terima kasih.. ;)

JaSSnani;trm kasih atas doa tu..insyaallah balik kang akan dipublish..hehe

Nadiah:Salam kenal juga n tq singgah..mekasih ats ucpn tahniah ye..hehe :)

Eliza said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Sue....Alhamdulillah dah selamat rupanya. Betul tak akak cakap baby tu comeykan?? Take care yer dlm pantang, jaga makan minum. Jgn pantang nengok makan nak ngap.hehe...

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Eliza:waalaikumsalam kak.. a'ah laa kak..kalo tgk baby sumer comel2 jek..masa baru2 kuar baby nampak serupa jek sampai diberi nama baru nampak cam berbeza.hehee...mekasih kak..insyaallah..kalo 'ter'makan,kire dimaafkn kot?hihi

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Eliza:waalaikumsalam kak.. a'ah laa kak..kalo tgk baby sumer comel2 jek..masa baru2 kuar baby nampak serupa jek sampai diberi nama baru nampak cam berbeza.hehee...mekasih kak..insyaallah..kalo 'ter'makan,kire dimaafkn kot?hihi

indahhouse said... [Reply to comment]

salam kak hasue,
Wah.. saya ketinggalan ketapi nih! baby dah seminggu ya kak. Alhamdulillah, semua dgn izin Allah. Syukur segala dipermudahkan buat ibu dan anak.Tumpang bahagia :)))

cplud miera said... [Reply to comment]

thniah kak dpt baby yg sgt comei ;)

dianahaznida said... [Reply to comment]

salam hasue..weeeee..comel sangat..teringat masa lahirkan ejy..cam best je kan.anyway, congrats and selamat berpantang ye..dh 2 pasang anak awak ye..kita ni je x tau bila.hehehhe..take care and kim salam peluk cium for zhariff ye..

Ummi said... [Reply to comment]

tahniah ye buat HaSue....selamat berpantang..teringin la plak bila tgk baby ni..hehehe...

yuka said... [Reply to comment]

hai hasue..tahniah yer di atas kelahiran org baru...lahir awal 3 minggu pun baby 3.45kg ...kalau cukup 40 minggu sure lebih besar dari anak yuka tu...

moklong said... [Reply to comment]

tahniah!

Nur said... [Reply to comment]

Tahniah HaSue :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...