Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, December 18, 2010

Baby Zhariff dah 3 minggu..!

Salam semua..
Kalau tengok kat baby ticker sebelah nie..tinggal 1 hari lg nak melahirkan..tapi hakikatnya,baby dah lahir 3 minggu lepas dah..muahaha..
lady gagah tul anak teruna aku kuar awal2..tp sibbaik kuar awal..kalo kuar dekat2 due,mau dekat 5kg aku nak teran..awal 3 minggu pun berat dah 3.45kg.huhuuu

Maaf ler lambat update gambar n cerita terkini..
Di samping celcom lembap tahap gaban..aku juga bizi dengan kehidupan sebagai ibu beranak 4(ahaha..org anak 7 pun tak bising.. :p)
Dengan celcom yang tak beri kerjasama(harus disebut kelembapan celcom ni selalu..takut org x tau..hahak)..x sempat nak duduk lama2 depan komputer ni ha bila anak yg no 2 kecik(Yana) tak nak ketinggalan ingin bermanja2..huahua..biasa laa,dak kecik baru dapat adik..ngengada laa byk skit kan..

Ni pun aku update masa baby ngah nyenyak n anak2 sumer ikut mak sedara n adik beradik aku yg berkunjung ke sini n sedang jenjalan sekarang..aman laa sket...celcom pun cam sporting lak arinih..perh..bahagia kalo selalu gini tau celcom!cuba ko tak wat hal,senang aku nak update n lawat kengkawan blogger aku..(hrp2 celcom bace laa kan..ngee)

Nak cerita pengalaman bersalin sebenarnya,tp cam ngantuk pun ada...malam tadi baby zhariff bangun sokmo(selalu) jek..x selesa kembung perut agaknya..dah bagi gripe water tu..ada laa kurang sket..minyak yu yee cam dalam iklan kat radio tu x jumpa lak kat sini..eheh..sian baby menangis x tentu hala bila kena colic nih kan..tapi kdg2 tu dia redha juga bila disumbat ngan BF(breastfeeding)..huahua..cuma yg ternyata,harus x cukup tido gak time ada budak kecik nih..org suh tido masa baby tido..ko duk merayap depan komputer lak..hahaha...syhh,xleh duk lama2 depan komputer org tua kate takut rabun..hah!amik ko..orang tua zaman IT,jgn main2..ngeee

Memandangkan aku cam ngantuk je ni kan,lum bernafsu nak taip citer pengalaman bersalin cam aku janjikan...meh layan dulu gamba baby Zhariff dan kakak2 abg beliau.hehe..
Kalau baby 1st dulu,setiap aksi nak ambik gambar kan..nasib ko laa dulu pakai kodak..takleh delete2 atau view gambar..sekali masuk 36 snap jek..hoho..sekarang nih ribu2 bleh snap kalo memory card tuh saiz besa..hikhik...tak terpilih lak dibuatnya..
hoh!nih apsal makin panjang citer lak nih..
dah2..meh tengok gambar..

Ni masa baby usia sehari aritu..baru balik dari spital.. cam besa jer baby dari kakak dia,Yana..hihi..jangan percaya cerita tahyul.. :P

Suka dak kecik tu tengok baby..kejap nak cium..jap nak cium..rimas baby tuh..ngan aku2 skali rimas..haha

Kalau ditegur,sensitif plak tuh...siap merajuk nak bawak diri kuar bilik..sibbaik x dapat bukak pintu sendirik..hehe

Sayanggg adik..!

Nih 1st time mandikan baby....1st time aku mandikan anak sendiri masa usia 1 hari. selalu serahkan bulat2 kat mak mertua or kakak sulung aku jek.. ni mak mertua dah takde n kakak aku masa tu melancong gi sabah..haa,amik ko!jangan beranak jer pandai...ngehehe..

'bingung saye..adakah mak masih sayang saye nanti bila dah ada adik ni...'hehe..

Ni Abang Long dengan baby zhariff..

Nih lak c kakak Amylda dengan baby Zhariff

'Pahal mak caye nih acik amik gamba jek..cam takde keje lain laa..rimas i' :P

'wekk..hikhik...'

Yeahh..tido lagik beshh...tau tak,set pillow caye cama dengan baby Yuka-Luv.. (nih pun nak canang ke?)hihi..

Ni baby dah 2 minggu..muka pun dah mengecut banding ms baru kuar..hehe

'uwaaaa...mak caye nihh x abis2 lg amik gamba ke..'

'zzZZZzzzzz...mace caye tido pun nak snapp ke..'

'nak amik gamba cangat,baik tayang lecung pipit caye..hihi'

Oklah..tu jer yg sempat nak upload nih..jumpa lagi di entri seterusnya..nak zzz jap kalo boleh..ke merayap ke fb lak..haha...
Rindu laa kat korang..! ;-)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

19 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam Sue..Zhariff mcm muka kakak ya ada lesung pipit hehehh hensem...Tak ada ke myk yuyi kat situ, suka tgk bby sue ni putih melepak cam mak dia gak heheh, peluk cium buat zhariff ya

lina_pg said... [Reply to comment]

salam sue..dah besa bby zhariff ni..tubit2 pipi yg bam2 tuh..chumelnya ada lesung pipit cam anuar zain gitew..sukeee

HaSue said... [Reply to comment]

kak rosaliza:wkumsalam kak..kakak dia ada sebelsh jek..dak laki nih kedua belah berlubang kak..hihi..hasil menebuk epal..haha..
tak jumpa la minyak yuyi kat cni..aritu x smpt lak carik kat miri... eh,mana ada putih melepak tu ksk..cahaya jer tu.hehe..tq kak..miss u!

HaSue said... [Reply to comment]

kak lina_pg:wkumsalam kak..tq..ha'ah,ngengada lak dia ada lesung pipit ngalahkn kakak dier..hihi

Cikmin said... [Reply to comment]

alalalal...tomeinyerrrrrr...ada 'dua lubang dalam' lak tu...geget2 pipi zharif... :P

kakchik said... [Reply to comment]

Assalamualaikum HaSue.
Salam TAHNIAH atas kelahiran cahayamata yang terbaru. Cikmin ada bagitau kakchik baru2 ni tapi sebab sedang tak sihat kakchik tak sempat nak dtg ziarah awal2.
Comelnya baby HaSue. Semoga hidup sekeluarga terus berseri.

HaSue said... [Reply to comment]

cikmin:tq kak..makin berlubang laa pp zhariff pas kena geget..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

kakchik:w'kumsalam kak..trm kasih byk..hehe..takpe kak,mmg skrg ni musim org sakit gak kot..sbb cuaca x menentu..hrp akak dah sehat skrg yer... tq sebab doakn kami.. aminn

dayang_jack said... [Reply to comment]

ala kiutnya si baby boy tokkk!..geram mek eh..rasa nk cium2 jak pipi merah nya ya koh...hehe

skjp jak masa berlalu oo...kmk ria sik sempat nk bls sms ktk sb ms ya gik gago dgn gathering d kuching. tp ada kmk bls d FB. hrp ktk ada baca msg kmk k.

happy weekend ya Sue. Selamat berpantang...sik lamak gik abis ya. jgn pandey escape indah...hahaha.

miss u!

Bayah said... [Reply to comment]

HaSue.. selamat berpantang...
pernah dengar org berpantang dengan Premium Beautiful (PB) utk menggantikan conventional bengkung?? PB yg mengandungi infra red lebih cepat mengecutkan rahim / peranakan & menurunkan berat badan dengan cepat.. feel free to visit my blog!! tq..

Myra said... [Reply to comment]

ya allah! comelnya bayi itu!! nak ciommmmmm!

Mimiey.. (^-^) said... [Reply to comment]

Kak Sue, taniah sbb dah bersalin...wlpsn terlambat,xpekan???hehhehe...slmt berpantang gak... baby zhariff sgt la cute..geram nengok pipinye tuh...besar nnt mesti hensem...

hana said... [Reply to comment]

alololololoooo meh aku tepuk2 montot dier! mesti tembam gebu! kikikiki..... tgk lesung pipit dier tuh kalah lesung pipit aku! tp tkpolah sbb zharif boy, auntie girl! nnti kite bleh ngurat2! wakakakakaaa.... weihhhh blom boleh baling besen er?? dah tak sabo nih! kahkahkahkahhh

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Ur kids are so lovely Hasue! My pinches to all of them! :D

HomeKreation said... [Reply to comment]

hehe... meh kak liana join ramas2 baby zariff ni....

Jiya said... [Reply to comment]

alolololo... ada lesung pipit laa...

are_u said... [Reply to comment]

comei n tembam... rasa nak cubit2 je..eheheh.. seronoknye bile org ade bb kecik nie... hihihi...

Ciklinn said... [Reply to comment]

alololo geram.. cubit karang lesung pipit tu taulah...

hasue ciklinn datnag sini cari resepi kek lapis hehhehe

selamat berpantnag yer

nba-Nur said... [Reply to comment]

Salam ziarah.. Tahniah buat Kak Hasue atas kelahiran baby yg comel.. Selamat berpantang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...