Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Saturday, April 10, 2010

My new 'baby'... :P

image google nih..

Mengidam aritu ada...tiba2 jer dah kuar baby ekk..hehehe...
Sebenarrnya tak plan pun untuk dapatkan baby nih dalam masa terdekat..tu yang sibuk2 gak jadinya ngan kehadirannya di antara kita..hikhik..
Target tuh sebelum raya ler...so terkejut gak ler bila hb nekad nak beli Kamera DSLR nih masa ke Sibu hari tu..
Ingat nak servay dulu kat sibu n miri..tp rasanya x jauh beza kot..
Memang x tau nak beli model mana tapi bila tanya kat pakar kamera digital nih ada laa panduan kan...pastu tokey kedai tuh pun memang promote kaw2 ler kamera nih..

Boleh laa..untuk beginner macam kite nih kan..hihik..
Terharu tau bila hb hadiahkan kamera nih..n said..'it's for u..'wahh...terbayang kek2 segala masakan berposing bagai..walaupun lom terer sangat nak guna tapi rasanya dengan basic yang ada n bakal mengikuti website2 yg mengajar cara2 ambil gambar..i think i can do better n better..
Minat dengan fotografi nih sebenarnya dah ada sejak sekolah menengah lagik..
Masuk kelab fotografi dan diajar cara pegang kamera dan sebagainya ler..yg basic2 gitu. Terima kasih kat Cikgu Zohainan yang banyak mengajar masa tu...lepas nih nak gi belajar kat Cikgu Tolahah dan yang seangkatan dengannya..boleh kak Nor?hehe
Image dr pakcik google..
image nih pun pakcik google yg kasi


yg nih pun dr pakcik google gak..hik

Terima kasih byk kat kak nor n suami yg sudi bagi info pasal kamera nih...
dan terima kasih juga buat suami tersayang atas hadiah yang best sangat2 nih...sayang ayang!ngeee...sebab tuh macam dapat baby baru(5 April 2010) pun ada rasanya..hahaha

P/s:Komen2 n mesej2 semua dah dibaca..harap maaf x sempat nak reply satu2 buat masa ini sebab masih berkejar2an sana sini..hehe..macam biasa,nanti kite try jejak anda semula yer..thanks!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 Komen Di Sini:

ima said... [Reply to comment]

salam sue...hahaha,ingatkan betul2 dah nak dapat baby...upanya baby yang lain...wahhhh bestnya!!!mesti teruja sangat saat ini....

K.Nor said... [Reply to comment]

haa...... dah beli pun... tahniah.. jaga elok2 bb baru tu ya...

nk berguru ek.. boleh3.. bak sini kamben panggan sekor.. udang galah 5 kg... ermmm apa lg ek.. hihihihi.... mmmmuuuuuuah!! luv u sue :)

HomeKreation said... [Reply to comment]

Apa ni sue... konpius ni... dapat kamera adiah sbb ada baby lagi ke? wah2... tahniah2!

HaSue said... [Reply to comment]

kak ima >> wkumsalam kak..hehe..memang plan nak baby betul2 tu,tp lom ada rejeki..dapat baby yg nih pun ok gak ler kak..hihi

HaSue said... [Reply to comment]

K Nor >> mekasih2..kena jaga2 elok2 nih kak..tadi baru beli towel utk lap badan baby..hihi..
haaa..kambeng tuh leh runding ngan jiya tuh..hihih..udang galah tunggu turun mancing laa eh kak..ngee..pastu bagi gambar jela kan..sempena baby pose kan.hikhik.

HaSue said... [Reply to comment]

AlongRoz >> konfius ke along?hihi...takde laa...yg baby tuh kamera tu laa along..lom ada rezeki lg nak dpt baby yg betul2 ni...huhu..tq ;)

leen hussain said... [Reply to comment]

sue...takpe akak doakan kot lepas ni leh dapat betul2...heeee....jeles gak ni kita takde dslr...tengah kumpul duit nii..hahaha

Sueozana said... [Reply to comment]

Salam Sue...
Waaah...sronoknyer..!Makin meriah la blog ini dgn pics yg jelas menjelas lagi n beranika rupe lagi!Tahniah3x.. Sayangnyer abang dia kat adiknyer..Smoga bertambah bahagia ke akhir hayat n dberkati Allah slalu..

HaSue said... [Reply to comment]

kak leen > mekasih kak doakan yer.. kumpul byk2 tau..nanti giliran akak lak..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Sueozana>> wkumsalam..insyaallah kak..hehe..
aminnn..semoga makbul laa doa akak tu hendaknyaa...terima kasih doakan utk sue yer :)

Papa-NtiQ said... [Reply to comment]

model apa yang Sue guna skrg sebab nampak cantik sesangat gambar2 makanan yang u ambik. Saya nih baru jer start nak demam blogging..baru jer start 3 bulan lepas tapi gambor x secantik Sue punye sebab saya guna panasonic compact. Teringin sangat nak guna SLR. Anyway sue jenguk la yer blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan di tempat2 menarik. Dan jangan lupa sue register follower tau maklum la blog baru nih sunyi skit TQ TQ TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...