Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, June 22, 2010

Selamat Tinggal 20-an

Sekadar hiasan semata2..tp sedap tau..hehe
Salam..
Dalam banyak2 hari dalam bulan Jun..hari ni gak aku update blog yg bukan jer dah bersawang..dah berkerawang dah boleh bikin baju kebaya utk raya nanti dah haa sebab sawang tuh dah keras..huhuuu...
Maaflah..bukan kilang sebarang kilang, kilang membuat kasut berkarat.. bukan hilang sebarang hilang,hilangku kerana alahan melarat..ehehe..apa punya pantun laa dah kuar tu..ekekee

Apa2pun..alhamdulillah syukur kerana diberi kesempatan untuk mencecah usia yang ke 30 hari ini.. Kalo masa2 sekolah dulu siap kira umur tahun 2010 nanti umur 30...2020 lak 40thn..hehehe..alhmdulillah yg 30 ni sampai juga..yg ke 40 tu x tau lg kan..
dan sehari dua ini juga kepala yg sering sakit mungkin alahan sampingan dan melarat2 sebab kemalasan ketika berbadan dua di peringkat awal ni dah semakin berkurangan..masak2 tu kadang2 ada masak gak, kadang2 hb masak..kadang ngadap makanan kat luar..huhu.

Pastu sekarang peringkat dah kurang aksi golek2 atas tilam..terutama lepas makan memang menjadi amalan dah tabiat buruk tu untuk mengelak dari muntah balik..hoho.. nak kata alahan teruk sangat tak juga..tapi kalo sapa2 yg tau rasa alahan masa mengandung nih mesti dapat bayangkan ler..yg lum mengandung lagi,sila bayangkan masa mabuk kenderaan ke..mabuk laut ke..pastu bukan untuk sehari dua tuu..semua tu cubaan yer tak? nikmat mengandung nih lagiiiiii besar..

Nak cerita lagi ni..ala,dah boring ke..hehe..
Opp..op,di kesempatan ni aku nak ucapkan terima kasih kepada kawan2 yg wish besday kat facebook..tercari2 gak yg sama besday ngan aku tapi takde plak dalam list..susah gak nak carik yg lahir 22 Jun ni ek! Ada tak yg baca entri ni lahir hari nih?sila tampil ke hadapan..boleh kita berkenal2an..ewah!

Pastu nak tengkiu gak kat kawan2 yg rajin jenguk blog aku n rajin komplen aku lama x update blog..tu rindu laa tu tp xnak ngaku..(<-ayat perasan giler..hahaha).. Kawan2 yg rindu tu i miss u too laa..ni betul ni..bukan 'plentay' kata org sarawak..hehe

Bila jenguk kat tingkap tepi tu ramai yg rajin update blog..sebelum ni bukan apa,fobia nak jenguk blog tengok makanan terutama masakan ayam..memang krg best di pandangan mata sebelum nih..sekarang ni dah ok rasanya..heheee...korang masak banyak2 yek..nanti nak ngendeng makan nih..
pastu kepada yg dah mendirikan rumahtangga..selamat pengantin baru,yg baru jadi ibu atau menimang cahayamata tahniah atas kehadiran org baru..yg sambut hari ulangtahun kelahiran atau perkahwinan..semoga berbahagia selalu dan dimurahkan rezeki yer.. yg satu kapal kelab makyung semoga sama2 kita harungi saat2 perut kembung dengan tabah yer dan semoga segalanya dipermudahkan..kalo ada blog tu kongsi2 laa citer pengalaman mengandung tu yer..x panjang,pendek pun ok..kadang2 apa yg kita kongsi leh bantu org lain..mana tau kan..heheee...

Pastu kan..kemain banyak gamba nih tp aku x tau apa yg berkenaan ngan entri aku nih..hii..bak kata kak Rosaliza,byk entri tertunggak..mungkin kemudian jelah yek..miss u all!muahhs
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

7 Komen Di Sini:

Lya Colours said... [Reply to comment]

happy always
semoga selamat melahirkan ya

Faheem Jr said... [Reply to comment]

selamat ulangtahun sue..semoga selamat semuanya..selalu datang sini..tapi cikmin paham sue dalam keadaan camne..uhhhh..tak pernah padam dari memori kalau bab muntah2 preggie ni...

Myfaheem.com ada SUPRISE sempena HARI BAPA

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue...happy birthday...semoga panjang umur n murah rezeki....bagaikan setahun rasanya alahankan padahal dlm sebulan setengah je..tak pe pas ni mesti kembali seperti sediakala....

Watierman, rmanbkr said... [Reply to comment]

Happy Birthday Sue....muda lagi.....tu!!!Moga segalanya dipermudahkan buat Sue....Moga Murah rezeki dan kekal bahagia hingga ke akhirnya...Amin!

indahhouse said... [Reply to comment]

Salam kak hasue,
Happy Birthday kak. Moga bahagia selalu bersama family tersayang, tercapai sgala impian, dan selamat menempuh tempoh mengandung hingga melahirkan.
Windu kak juga :D

HaSue said... [Reply to comment]

Lya > thanks lya..aminnn..

Faheem/ kak min >thanks kak..n tq selalu jenguk sini.. ehehe..semoga kehidupan akak pun lancar segalanya..

HaSue said... [Reply to comment]

Kak Rosaliza > Wkumsalam,mekasih kak..betul tu..mcm lama jer mabuk laut.hehee..harap2 lepas ni ok sepenuhnya x sbr nak bersilat balik kat dapo.

Kak watie > mekasih atas doa akak tu...semoga dimakbulkanNya.. :)

Indah > wkumsalam...trm kasih yer indah..ingat gak lg kat akak ek...heheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...