Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, May 11, 2010

Diam2 Ubi.."berisi" lagi..hee :P

Assalamualaikum wth..
Ke hadapan rakan2 blogger dan rakan2 FB sekelian...waaaaaaaa!!! Rinduuuuuu banget sama semua kawan2 kat alam cyber nihh...

Pertama2 sekali,mekasih buat kawan2 yg mengucapkan Selamat hari ibu sempena harinya Ahad lalu..yerr,hari kita yg bergelar ibu.. Selamat juga buat kalian semua ibu2 dan bakal2 ibu yer.. maaflah ada yg terbalas dan ada yg tak terjawab jangan ada yg berkecil hati pula...

Hari ini kite buat pertama kalinya muncul kembali dengan membawa berita yg mungkin boleh dijangka sesetengah pihak dan mungkin ada yg tak menjangka langsung.. jadi yg tak menjangka tu sila2 laa terkejut yek..hikhik...

Nak cerita habis2,panjang sebenarnya..kang tak pasal2 org kata aku meroyan lama x berblogging walaupun hakikatnya ada laa jugak sikit2 kan... Jadi cerita setakat tercerita jelah yer...hehe
Selama 'bercuti' yg x dijangka ni memang x on langsung laptop untuk online..ada try tuh nak connect tapi celcom langsung tak macam wonderpet yg sentiasa bekerjasama jadi aku terpaksa membatalkan niat dan amik keputusan untuk terus mendiamkan diri di samping kemalasan melanda tahap kemuncak..

Oklah,sebelum melalut cerita entah apa2...jeng jengggg...here we go! isi berita...
sila tengok tajuk entri yer..hehehe...
Beberapa minggu yg lepas rasa tak sihat macam nak demam tak demam2 kan.. mula2 memang saspek laaa ada 'isi' tapi sebelum nih pun 2-3 bulan lepas pernah gak laa 2,3 kali perasan sendiri yg diri ini 'terisi' lagi...dengan semangat tu beli pregnancy test tapi kuar 1 line jer bermakna negatif ler.. lepas check je tu..mesti bendera jepun terus semarak berkibar..hohoh..

Lepas tu..kebetulan bulan April setiap hujung minggu ada sahaja acara yg membuatkan kami sekeluarga terpaksa balik ke kampung nun.. tu diaa..letih kemain dibuatnya walaupun seronok tuh ada.. Memandangkan klinik aku biasa pegi tuh pun kat Miri so aku suh laa doktor check kan.. sebelum tu kitorg mmg plan nak baby tahun ni..tp memandangkan dan beberapa bulan try so kitorg hampir give up for this year..so nekad laa kalau x pregnant kali ni maybe we can try next 4 year ke..huhu.. tapi dah doktor scan tu..
doktor cakap..'haa..tu dah ada baby..'weeee...alhamdulillahhh,suka ada..x berapa percaya pun ada..sibbaik simptom2 tuh ada utk menambah rasa percaya.heheee...

Nampak tak baby tuu...hehe

Lepas tu kan, beberapa hari kemudian aku sanggup lagi beli pregnancy tester tuh sebab mengandung sebelum ni pun x pernah aku try guna mende ni..semua diconfirmkan doktor jer..haha...bercampur jakun gak laa ngalahkan org beranak sulung. Dah test2 tu memang kuar double line...cuma line kedua tu blur skit laa.. tp yg sebelum ni(masa negatif tu) memang x kuar langsung da...ehehe..

Nih pas beberapa hari aku test baru amik gambar..tu yg makin blur tu..hehe

Jadi begitu laa ceritanya lebih kurang mengapa daku mensenyapkan diri dari arena blogging tetiba jer tanpa pemberitahuan..
Harap tak ada yg berkecil hati yer...terutama yg dah bagi E-kad,bunga n cyber award tu..ampunn yer sebab x berkesempatan nak amik..harap jangan ler ada yg merajuk lak..huhu..

Ni antara teman2 aku sekarang nih..yg kuning tuh ubat pening n muntah n yg merah tu vitamin utk ibu mengandung..cumanya aku x beria sangat ler makan pun..ehe..

Sekarang nih masak memasak lum begitu aktif laa..nak kongsi cerita pasal kehamilan pun insyaallah kalau keadaan mengizinkan..

Morning sickness nih seperti kehamilan yg sudah2 gak..x jauh dari rasa mual n loya..sensitif pada bau dan suka nak golek2 atas tilam..ngeee...

Jadi insyaallah due date tu adalah pada bulan Disember nanti.. doakan yg terbaik buat kami yer...Memandangkan dah ada 2 heroin,seorang hero..harapan jantina untuk bayi kali ni memang harapkan hero iaitu anak lelaki..tapi kalau dapat bb girl lagi pun alhamdulillah,rezeki dan amanat Allah... Kalau ikut planning aritu insyaallah dapat lelaki....(konfiden jer makcik..hihi) aminnnn

P/s: Mcm biasa thanks pd kawan2 yg sudi tinggalkan komen n mesej anda yer..semua dah dibaca cuma x berkesempatan reply satu2.. tq2
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

31 Komen Di Sini:

zaliana said... [Reply to comment]

hasue..
tengok tajuk posting tu dah buat za senyum gembira!!! ehehhe tahniah yer...jaga diri baik2 ok...

umie said... [Reply to comment]

kak sue....
tahniah...best ada jak...berik la tempias kat umie tok..kmk tok entah bila gik ka...anyway...tahniah sekali gikk...

Mr PenyuBiru said... [Reply to comment]

tahniah!
lepas ni boleh demand lebih skit ngan hubby aa.hihi

MeknaBlog said... [Reply to comment]

tahniah kak....take care k...

♥LOVE2COOK♥ said... [Reply to comment]

Whoa Congratz Hasue!!! Yeay yeay Eyana dah nak dpt adik!!! ;)

Take care of urself there ya!

psst..ada contact ngan Ida@sunkist tak??? long time never see her la...missed her! :(

HaSue said... [Reply to comment]

zaliana >> mekasih byk2..hehe..cam dah tau2 jer tajuk ngan isi citer eh..hihi..

Umie > makasih mik...sabar2...ada rezeki ada laa ya kelak.. boh putus asa k..usaha siang mlm pg petang..hehehe...mudah2an pastok ktk gik.. ;)

Penyubiru > tengkiuuu2..tu kena laa kan..bukan selalu..eekekeke..cam biasa jer ko nih..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

Mekna > thanks dik.. :)

LOVE >> heyy there..miss u beb!hehee... thanks ya love.. love bila lagi nak bg ashika adik ni?hehehe...

Ida ada kat FB rasanya..u try contact kat FB k? :)

HALAMANKU said... [Reply to comment]

Salam Sue.. 2+1 tahniah n selamat Hari Ibu.. semoga tabah n terbaik tuk diri Sue sekeluarga...

Softtouch [Hanim] said... [Reply to comment]

tahniah sue...moga2 dpt anak boy mcm dihajati...take care ok..

Saliza said... [Reply to comment]

Tahniah ye Sue, tumpang gembira gak...

Ibu faheem said... [Reply to comment]

salam sue..tahniah!!!! semoga sue dan baby yg bakal lahir tu nanti..sihat dan selamat ye sue..bila la tu due nya sue?

Cik Jijah said... [Reply to comment]

tahniah k.sue......i'm happy 4 u...
^_^

indahhouse said... [Reply to comment]

salam kak hasue,
Good news! Tahniah10x kak. seronok dengar orang pregnant ni. Dah 2 bulan kak?
Moga2 tercapai hasrat kak dpt baby boy. Moga ceria selalu, dan dilindungi Allah sepanjang mengandung ni. :)

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

Salam sue...bila tgk sekapal tu akk dh agak hehehe...suka bangat ngan berita ini...tahniah sue. Hehehe mcm akk suka dok golek2 atas katil n malas lebih dari rajin....tahniah ya sue, eyana tak buat perangai ke

ctzura said... [Reply to comment]

TaHNIAH mek.............
kite laks yg terlebih gumbira..
Sebenarnye tringinnnnnnn sesangat nak + 1 lg...rindu dah nak cium baby, tp nak wat camner..keadaan lom mengizinkan. Pe2 pun, TAHNIAH sekali lagi. Semoga sihat2 selalu... Jaga Diri n baby baik2..

Take care dear...

HaSue said... [Reply to comment]

Halamanku/Erma >> wkumsalam erma..trm kasih atas support yer... :)

Hanim >> Thanks nim..tahniah juga atas kelahiran bb girl yg comel tu.. selamat berpantang yer..

Kak Saliza >> mekasih kak.. :)

HaSue said... [Reply to comment]

Ibu Faheem >> trm kasih kak min.. due date kalo x silap 19/12 kak..hehe

Cik Jijah >> thanks dik..ingat gak kat akak ek..hehe

HaSue said... [Reply to comment]

indahhouse >> trm kasih atas doa nur tu yer..semoga makbul hndknya..aminn..

kak rosaliza >> eyana gitu ler kak..xde laa meragam sgt..tp kn,ms mrning sickness ni letih gk dbuatnya.hehee..

CtZura >> tu laa..x sbr nk tgk ammar ada adik nih..hehe..pepun mekasih mekk..pasnih usahakn bb kl lak eh..smg maju jaya..hehe

Lya Colours said... [Reply to comment]

tahniahhhh
best nya dapat baby
nak kawennnnn
uuuwwaaaaaaaa ~ ~ ~

maiyah said... [Reply to comment]

tahniah.. sy lak yg rasa teruja hehe

ieda said... [Reply to comment]

dikkkk congratsss .. waa dah ngalahkan akak nieh .. heheheh alhamdulillah .. jaga diri baik2 ..

patutlah lama menyepi rupernya dah berisi .. ehheh tgk tajuk dah tahu dikk noooiii :))

cikmanggis said... [Reply to comment]

Tahniah tahniah ..alhamdulillah..ni rezeki yang tak ternilai

♥♥ atie ♥♥ said... [Reply to comment]

tahniah!!!!

Eliza said... [Reply to comment]

tahniah dik hasue.comeynya baby tu.hihik...

Watierman, rmanbkr said... [Reply to comment]

Alhamdulillah syukur..nak bertambah lagi cucu Tok Mama...Sue jaga diri dan kandungan baik2 ya....!Moga segalanya dipermudahkan olehnya..Amin!

AbbotCottage said... [Reply to comment]

Loads of Congratulations! Wahhh Sue, kita ni macam berjanji plak ekkk...ekekekekekke...jgn katil sebelah2 sudah...ekekeke

Sueozana said... [Reply to comment]

Slmlkm Sue!
Alhamdulillah & TAHNIAH!!!
Rezeki & rahmat dari Allah utk Sue skluarga.Jap2...................................................................
K Sue gi muntah tadi tuu...
Cepat plak bjangkit,fenin2 lalat... BUKAN fenin2 mual... Sue, tk care!

dayang_jack said... [Reply to comment]

ooooooo....panjang o kamek tok..hehe...patutlah senyap...tkejut kamek tok bah...nang tkejut...ekeke..anyway, CONGRATULATIONS!...makan vitamin ya hari2...jgn ponteng indah...take good rest..minum soya n susu byk2 supaya baby bkulit transparent cam kamek tok...hihik...thanks juak sb ktk sudi sms kmk. sori x dpt bls sms sb hp kmk ada prob sket. kelak2 kmk sms ktk k. Happy mother's day...belom lmbt gik ya...sb sayang ibu sepanjang masa... ;)

leen hussain said... [Reply to comment]

salam sue... akak pun lama tak jengah umah sue ni...apa pun jaga diri yaa... jaga pemakanan... insyaAllah kakleen doakan yang terbaik dan terbaik itu dari Allah swt...

MamaFaMi said... [Reply to comment]

Salaam Sue...
Tahniah sebab bakal dapat baby lagi end of this year.

Mmm ni ada satu kemusykilan ni. Bila ma tengok gambar ubat tu, yang kat tepi belah kanan tu, nampak macam kunyit... apa connection ye? Hihihi...

Zata Ezzah Fawzi said... [Reply to comment]

salam sis.. congrats.. :)

just nk share, ntk redakan morning sickness blh cuba amik b complex.. btw, jemput la ke blog sy.. sy bdk bru blja2 nk berblogging.. :) http://vitamindelight.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...