Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Tuesday, June 29, 2010

Cerita Mini Reunion 2010

Salam bahagia..dah macam pembaca berita lak dah
Kali ni aku nak update stori pasal mini reunion yg kitorang berjaya adakan pada 29 mei 2010.. walaupun dah berlalu nyaris2 sebulan (berapa kali try nak update entri ni tp server x support..agaknya tggu tarikh betul2 genap sebulan ler tu..huhu)..aku nak update gak untuk kenangan di masa hadapan.. Gambar2 banyak diupload kat facebook,x kira yg blur ke..yg kandid ke..sumer aku letak atas permintaan kawan2 yg hadir aritu..yela,dalam 1 gambar ramai2 tu kot2 yg sorang x redi mana tau masa tu yg sorang ngah posing habis dah kan..heheee..

Sebelum layan gambar2 nih meh nak cerita sikit kenapa mini reunion jek kali ni bukan reunion besar2an cam org lain buat..haha
Sebenarnya mula2 join facebook dulu memang atas dasar nak jumpa kawan2 lama ler..dah jumpa sorang,seronok...jumpa lagi mamat sorang...laaa gitu dah rupa dier skrg...pastu nmpk lak nama minah sorg kat suggestion..best2!makin lama makin ramai kita terserempak kat facebook membuatkan rasa teruja jer dan menambah dorongan kitorg untuk buat reunion...dari dulu nak buat lagi,semasa 10 thn lepas tinggalkn SPM. Tapi susah nak jumpa n kontek2 sebab masing2 bw haluan sendiri...

Lepas tu dari awal tahun semangat kitorang bukan sedikit nih..beria2 mengajak...meng'contact' kwn2 yg tak ada facebook..walaupun agak sukar tp ada juga rakan2 yg berjaya kitorg jejak. ada juga yg tak tau apa benda reunion nih..nak buat apa masa reunion nih..anak nak letak mana..adoyaii...tp takpe laa kan,bukan salah ibu mengandung pun kalo diorg tak tau. jadinya kita explain la pada kawan2 yg kurang mengerti pasal reunion ni..memang ada yg teruja nak join..yelah,jumpa kawan2 lama...geng2 keras masa sekolah. Mesti seronok kan!!

Setelah dibincangkan,maka muktamad laa tarikh 29Mei dipilih memandangkan masa lain kurang sesuai..tapi dah last2,makin ramai pula terpaksa menarik diri sebab di Sarawak hujung bulan Mei dan awal bulan Jun tu hari sambutan gawai dayak..jadinya mereka yg menyambutnya masing2 laa sibuk kan. Nak tukar tarikh di saat akhir pun x tau dah nak pilih tarikh bila..ada yg cadangkan bulan 12 jek..tp kitorg nak teruskan gak yg bulan 5 ni sebab semangat tuh x ilang2..siap cakap kat bestfriend aku tuh kalo kita 3 jer pun nak teruskan gak..hahaha...

Alhamdulillah..bila harinya tiba,bukan kitorg bertiga jer yg hadir tp dari 11 org yg confirm jadi 13 orang sebab 2 org lagi setuju datang saat2 akhir..seronok sangat!
Walaupun 13 org,x sampai 20 org pun..tp seronok jumpa kawan2 lama ni..rata2 memang takda jumpa selepas tinggalkan zaman sekolah..sekali dah jumpa,mula2 malu2 jek..lama2 gamat ler..heheee...

Oklah..dah panjang lak cerita,meh layan gambar2 yg sempat diupload dan pilih secara rawak jek nih..
Lokasi pertama kitorang lepak adalah kat ROSITA CAFE di Dinasty Hotel,Miri..
Makanan boleh tahan..cuma kan masa tu aku ngah morning sickness lg,jadinya selera memilih tu harus ada..heheee...sibbaik ada gak makanan yg boleh masuk kat tekak aku..kalo tak masakan sampai 4 trip ulang alik amik makanan kan..ekekeee..kite amik makanan ringan2 jek laa...(kaver2) :P
Ni laa wajah2 comel yg hadir pada hari tu..semuanya macam belasan tahun lg kan..hak hak...
Yg dalam paper bag tu souvenier berupa mug yg tertulis gambar kitorang yg turut serta..gambar mug leh tgk kat atas..thanks buat Ct a.k.a Sihzmah (yg rupanya follow blog aku gak selama ni) yg bersusah pyh menyediakan souvenier tu..dier sendiri buat tu..ok,tak..aku tipu jek..dier yg buat tempahan dan tempahan untuk lunch kitorg haritu..tq ct..lebiuuu!

Aksi2 jurugambar yg x lekang dr kamera masing2..hehe..yg baju belang2 maroon tu memang kategori kanak2 riang dari sekolah dulu...hahaha

Makan2..posing2..ladies harus kontrol ayu laaa kannnn..hehe..yg baju merah tu zaman sekolah leh tahan kecohnya..skali dah jumpa balik ni ala2 pendiam lak..padan sgt ler dgn kerja sbg anggota polis agaknya..hehe..yg kanan bawah tu model x cukup syarat..ekeke..ikut sedap aku jek ngata depa..haha

Ni dah kuar dr Rosita Cafe...harus la ada aksi2 posing lg seketika kat luar cafe tu..lepas tu mulanya nak balik jer terus tp macam x puas jek lepak2 selama 2 jam lebih kat cafe tuh ..kitorang pun sepakat jek teruskan ke Parkson..bila kat situ sesambil window shopping beberapa minit..hehe..dengan tak disangka2 terserempak pulak dengan rakan sekelas lama(baju biru kendong anak)..apa lagi,snap2 laa kejap tanpa menghiraukan orang sekeliling kitorang kan...cam supermarket bapak kitorang jek..hahah..

Selepas itu kitorang teruskan pulak pegi layan bowling..betul2 bernasib baik sebab ada 2 line lagi masih kosong masa tu..thanks buat kaum lelaki yg sponser bowling haritu..gentlemen laa kiranya kan diorg nih..ekeke..
Gambar kat atas ni,ngah pakai kasut bowling pun posing lg tau..ehehe.. walaupun kitorang nih terer2 belaka main bowling..tp masing2 low profile dgn x menunjukkan skill sebenar,sebab tu bola banyak yg sapu longkang..hakhakhak..ada laa salah sorang dr kitorg yg menunjukkan bakat semulajadi tu main bowling berkaki ayam..haduii,kitorg pakat gelak tgk dia selamba jek 'strike' kan pin2 tuh..hihii..apa2pun sibbaik laa masa tu enibesari pkahwinan dia kan..ngee..
Masih tak lekang dr posing2..ala,bukan selalu..selepas 13 tahun baru sekali nih tau..hihi... yg baju hitam n putih belang2 tu(uish..pasal diorg suka baju belang2 nih) masih single lg..ngeee..tarikh lahir Dyg n Fauzi nih sama... n tahniah buat Dyg yg merupakan my best friend dr sekolah dulu(dr form 1 tu) yg telah selamat bertunang beberapa minggu lepas..
Sila abaikan aksi gedik yg last tu yer..ekeke

Dah habis bowling..setelah kitorg berjaya menewaskan pasukan lelaki(yg ni aku tipu gak..score diorg lebih separuh mata mendahului kitorg..haha), memang plan nak balik terus..dah kol hb dah..standby suh jemput..tp tak tau camner kaki kitorang cam pakat2 jer menghala kat Big Apple Donut(leh pakai ke alasan nih?) yg terletak kat tingkat bawah parkson jer..hehe..lepak laa lagi di lokasi yg ke 3..makan donut lak..thanks buat mat nor yg sponser donut n Dyg yg sponser minuman kat big apple tu..
Memang seronok santai ngan kawan2 masa tu. Yg gambar last ni ingatkan ct terlelap tunggu cashier...rupanya gambar ni kandid..ekeke..ampunn ct!

Orang pompuan kan,makan donut kontrol2 ayu tu masih gak..tengok laa kanak2 riang sorang ni..haha..kitorang memang gelak manjang jek tengok aksi dia yg x abis2 buat lawak..perangai lama yg memang mengungkit nostalgia manis..heehee

Inilah rakan2 yg menjayakan mini reunion hari tu..kalo korang perasan,2 dari kami tak turut serta ke bowling sebab mereka terpaksa balik lebih awal..apa2pun terima kasih pada semua yg turut serta..seronok!next time pasti buat lagi..tp mungkin kalo dalam tahun nih aku terpaksa tak membabitkan diri atas2 sebab yg dah maklum..heeee
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 Komen Di Sini:

Kak Rosaliza said... [Reply to comment]

salam sue...akhirnya berjaya juga mengupload gambar2 reunion tu...ptt la lama..byk gambar rupanya, bestkan jumpa kwn2 lama gini

HaSue said... [Reply to comment]

wkumsalam..ha'ah kak..bsusah pyh tul dgn server yg alahai2 nih..hehe.memang best sgt2 kak.. nanti ada kesempatan leh buat reunion utk blogger lak,kan..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...