Selamat Datang..^_^

Assalamualaikum & Hello To All Viewers..

Terima kasih sudi bertandang ke sini. Blog ini bercerita selalunya bercerita mengenai kehidupan seharian,masakan,tips dan resepi.Diselitkan juga tutorial asas dapur yang mungkin berguna buat mereka yang dalam kekeliruan ketika hendak membuat menu2 tertentu..
Bahasa dalam blog ini adalah tidak formal dan bersifat santai.

Dilarang copy paste gambar2 tanpa kebenaran ye..semua gambar adalah hak milik HaSue dan bukan hak milik setiap insan..
Setiap komen amat dihargai dan kalau berkesempatan pasti dibalas.. Kalau tak sempat nak balas tu jangan marah yea.. singgah la lagi.. ^_^

Sunday, May 12, 2013

Kembali Blogging..

Assalamualaikum..
Akhirnya tercipta rekod peribadi paling lama tak update blog..last update adalah bulan Disember tahun lepas(2012)..maknanya,ini adalah entri pertama pada tahun ini(2013). Kiranya genap 5 bulan 10 hari takde entri..Punya laa liat nak update blog cuti blogging kali ni eh..dah buh sudu besi,dah buh daun nangka,soda bikarbonat dan sebagainya pun masih liat gak..Lenkali kena guna pressure cooker baru cepat sikit empuk gamaknya.kekeke.. Terima kasih la kawan2 blogger dan pembaca blog yang terus bagi support untuk HaSue meneruskan penulisan dan perkongsian di arena blogging antarabangsa neh..hihi..

So apa khabar kawan2 sekalian..? Harap semuanya sihat belaka.. Kami alhamdulillah sihat belaka..macam ada orang tanya kan.heh.. Lama2 cuti blogging ni harus la praktis menaip entri lebih sikit..otak dah nyaris karat dengan skill blogging nih..terkial2 jap tadi nak ngupload gamba,editing dan sebagainya..segalanya bermula begitu perlahan. Aiseh,ayat sungguh wartawan..hahah..wartawan la sangat!:-P

Sepanjang bercuti blogging ni sebenarnya on off jer blog kat blog ni..maksudnya jap rajin,jap tak rajin nak jenguk.. Kadang2 jengah gak blog kawan2,tapi nak ngomen tak kesampaian...sebab satu hal yang tak berubah dari dulu tu adalah line tenet yang selalu tenat.hee..
Oh,nak cerita sikit..sesambil berlatih menaip kan..lama tak guna laptop katakan,selama ni guna tablet kesayangan hamba tu jer untuk online FB n blogwalking. Bukan tu jer,kamera dslr pun dah lama tak dibelai manja untuk snap gambar terutama gambar masakan..camne la nak bertambah skill kan..eh,macam ada orang kisah.hii...

Sebenarnya kan,selain blog yang berhabuk dan bersawang sana sini(mujur ada rakan2 blogger dan pembaca blog atau pengunjung yang tersesat jalan terkunjung blog ni tolong bersihkan) akibat lama bercuti blogging,blog kesayangan aku nih dikunjungi oleh hantu2 atau makhluk halus yang tak nampak..nama pun dah makhlus halus kan..ni bukan pengundi hantu laa ek..maklum la masih panas lagi isu pengundi hantu selepas PRU ke 13 baru2 ni kan..
Maksud aku hantu yang singgah kat blog aku tu adalah spam..seperti di bawah;


Hantu2 ni datang bermaharajalela mengomen kat blog ni makin hari ke sehari dengan meriahnya..spam ni sebenarnya cam robot la,dia gi detect address yang dia nak spam dan tinggalkan lin bebanyak untuk menyemak blog orang..kira spesis virus la jugak cuma bukan virus yang ganggu orang datang..ganggu tuan punya blog jer,saja nak bagi semak.
Mula2 tu rajin gak aku tebas,lama2 tu malas lak.dah malas tu makin menjadi2 lagi,,ribu gak la komen yang masuk adalah spam semata.hehe..terpaksa double rajin lagi nak tebas..sibbaik tak perlu delete satu persatu..delete banyak skali pun boleh.
So untuk penyelesaiannya,buat masa ni aku off dulu untuk para anonymous mengomen. Barulah spam ni tak tembus dah..Kira pendinding laa gitu..hii..
Terima kasih juga buat rakan2 blogger yang sudi ingatkan untuk sergah dan halau hantu2 yang bertandang tu.hee..terasa bomoh lak bila sebut halau hantu tuh.ahak.

Untuk entri pertama setelah lama takde entry ni rasanya stakat ni dulu la kot..kira ok laa kan,panaskan enjin kata orang..nasib korang la aku citer pasal hantu yang datang blog lak pada entri kali nih.hehehe..insyaallah akan lebih merajinkan diri mengadap dunia blogging seperti sebelum ni.. rindu tetap bertandang..ok bai..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 Komen Di Sini:

EmbunRosaliza said... [Reply to comment]

Assalam sue, selamat kembali ya memang lama betul bercuti nih. Akk punya blog pun sama bila kita buat utk semua org boleh komen byk la pula mat2 anymos ni, kena tukar blk juga lah. Seronok bila tgk sue ada n3

LiNa_Pg said... [Reply to comment]

Assalam sue,selamat kembali memeriahkn dunia blogging.Rindunya suasana dulu,bila blogger rajin hapdet dan berkunjung balas.Tp skrg suma dh berubah...
Akak tggu menu2 hebat dr dapur sue hehe..

Cheq Sue said... [Reply to comment]

tebas....jangan tak tebas... dah tebas jangan tebabas pulak sue... welcome back!

Mas said... [Reply to comment]

welcomeeeee sue....
meh nak jentikk telinga tu...kikikiki

lepas ni ligat2 tau update blog..

Nadz Nazharzan said... [Reply to comment]

Assallamualaikum adinda HaSue..
Hihihii..tetiba nak guna bahasa istana lak..kui,,kui..kuiii...

Sue, samalah kita. Akak pun baru jer menghapdate blog semalam. Blog akak pun banyak gak hantu2 cam pengunjung2 blog sue ni. Puas gak lah menebas. Cam ne ek nak halang depa ni letak komen menyemak ni. Dah dilabel span tp dok ada gak komen diaorg masuk ke blog. Semak biji mata.

Dah minggu ke brp preggy skrg yer? Rasa2 akak lebih kurang 23 atau 24 minggu dah kan? Jaga diri dan kandungan baik2 yer. Miss you and your writting. Hahaha..mcm lah akak ni rajin menghapdate dan BW.. Hakak pun 2 X 5 gak cam awak sue sejak January ari tu..hihihii...

Sury Abil said... [Reply to comment]

Salam sue..syabas kerana berjaya memecah world of record paling lama x hupdate blog uhuu...dan selamat kembali berblogin x sabar nk nunggu n3 baru ktk..hehhehe

izahdaut said... [Reply to comment]

Ini jer? Ini je ke?betul ini je nak merajuk? Hantuk kepaala..ini je ke..repeat 2000x.. muahahahaa

Amie said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Hasue... selamat kembali ke dunia maya & selamat hari ibu!

aizura said... [Reply to comment]

salam hasue.. zura pon lame dah x update.. just blog walking jek.. tgk hasue pon diam jek.. zura duk tgk resepi lame hasue tu.. carik idea.. hehehe...

Ummi said... [Reply to comment]

Assalamualaikum Hasue...apa khabar? Eh ada isi ke...ke akak salah baca...eh betul ke...eh byk soklan pulak...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...