Semua masih sibuk dengan aktiviti masing2 ke? Aku masih bersiaran dari Miri nih..petang ni nak balik ke sarang semula..selepas putera selesai urusannya..aku lak leh laa cuci mata kat shopping complex kan...
Dah lama tak tawaf kat shopping mall kat Miri ni haa..tapi tawaf berjemaah laa bersama budak2 kan..jadi nak lama2 sangat tu jangan harap la...aheh..
Haa..dalam tahun ni rasanya aku lum ada wat tayangan amal kek batik milla nih..hehe..memang jadi fevret jer kek batik nih..
Macam aku dah bagitau kat entri lepas2 laa pasal kek batik ni...rasa coklatnya berbeza dari kek batik yang biasa kita buat..
Dia lebih chocolaty gitu..ada iras2 ceklat cloud 9 tu haa..sedap di makan sejuk..takkan korang tak tergoda kot,aku goda2 nih?hehe..
Untuk Resepi dan cara2 membuatnya boleh rujuk kat entri INI(klik) atau INI(klik)
Peminat coklat harus cuba sendiri sebab oven atau pengukus tak diperlukan langsung..jadi kalo korang student sekalipun korang leh buat sendiri..
Oklah..nak gi berpoya2 dulu..nanti sambung blogwalking ke rumah korang yer..terima kasih rajin singgah sini..sayang korang..amik laa sepotong kek ceklat tu..jangan banyak2 tau..nak banyak gi wat sendiri..haha
ish akak baru plan nak wat kek batik ni.. tadi baru beli semekut meri.. tengok2 sue dah buat dulu.. minta ler sepiring yg sue punya dulu.. hihi
ReplyDeleteakak dah ambik sekeping.. nyum2
ReplyDeleteAssalam sue, pagi tadi akk selongkar dapur sue cari kek batik dotdot tu..ni pun lum ngap lagi ni,
ReplyDeleteehh tgk tuan rumah dah kuar kek batik mila ni, mmg bestkan akk pun suka kek ni, tapi akk buat tak cantik mcm yg sue ni, cantik n tersusun je tgk.
Minta sepotong ya, dap2 ni
assalamualaikumm makcik loyanggg.. kekekekeke..... nih bawak tipuware doblas tingkat nih nak tapau sekut merie tuh.... lum rajen lagik nak wat lapis2 la... tunggu ko pos jerk la dulu! kekekekeke.. kim salam budak lesung pipit tuH!!
ReplyDeletedatang nak amik kek... sepotong pun jadila... dapat gak rasa sbb malas nak wat sendirik!
ReplyDeletewalau pun kek ini senang dibuat tapi klu makan yg org lain buat lagi lerr sedap bertambah2...hihihihi...
ReplyDeletetp x per....dpt sepotong pun sepotong laa...hehehe...
alamakkk.. apesal daku turut tirgoda nihh..
ReplyDeleteAssallamualaikum Sue.
ReplyDeletePergi shopping2 yer.. Tak bawa kek tu kan..hehehe.. Akak amik la sepiring yer...
haaa.. tu tgh tawaf bintang plaza ke tuu~~~ merdeka mall jgn lupa singgah ye.. hihi..
ReplyDeletearitu dh tergoda kek batok dot dot, smp arini x berjaya cari biskut bulat2 tu.. ni guna biskut merie nih, xde laa rasa sedih ngat sbb kompom buleh wat.. hihi
A'salam Hasue...bole tgglkan k.ct sepotong dua tak ni. mengoda tapi malas nak buat. sbb yang makan hanya k.ct dgn ank dara jer, yg lain mmg tak gemar kek batik ni... hihihi.
ReplyDeletejangan lupa ehh..hihi
tgk kek sue, baru perasan lama dh buat..ank2 suka sgt!
ReplyDeletenak nanya kita,kek tok kalau dibiar atas meja ada licak dikit nak?sila jwb sbb pernah molah dolo.nak tau ajak.
ReplyDeleteAssalamualaikum sue.. wahhh sedapnye tgok kek batik yang sue buat ni.. rase tetiba teringin nak makan kek batik lakkk
ReplyDeletepernah buat sekali,konon sebagai bekalan semasa perjlnan jrk jauh..tut2 coklat mencair..dh cantik rupanya..uhuhu
ReplyDeleteAlamak cokelat lagi. Harap2 minggu depan tak de le org layan cokelat. Kalau tak rasa cam nak terjun laut je.
ReplyDeleteKek batik, ada coklat pulak tu. Lama tak makan ni.
ReplyDeleteSedaaapp... ;)
sue..compom dah abiss kan kek batik tu..sorok balik la tapaware yg aku bw ni...hu..hu..
ReplyDeleteHa Sue, weh kan best ko kite berjiran...Ayu sonok dpt BW hari ni tau.....mmm nak mintak sepinggan kek batik tu ha.....ke abis???? ce kabo ce kabor ce kabor....he3!!!
ReplyDelete@Yani
ReplyDeleteakak mesti dh buat tu..mai seloyang..heheee
@umialya
ReplyDeletesedap tak kak?hehe
@Kak Rosaliza
ReplyDeletewaalaikumussalam
dah buat ke kek batik dot2 tu kak?rajin tul kak liza nih mengekek..hehe
@hana
ReplyDeletewaalaikumussalam makcik loyang..nih bwk 12 tingkat nk isi batu bate ke nk isi tnh pasir?hihi..dak kecik tu gelak je kak..x jwb salam pun..jwb dlm ati kot..hehe
@Kak Rose
ReplyDeletenanti dh rajin baru dpt rasa berpotong2 kn kak..jgn lupa ajak kite mkn skali...hehe
@inaku79
ReplyDeletedah amik sepotong?sedap kn?dah2...xyh amik lg..nanti potongan ke 2 x sdp lak..haha..*jurus kedekut
@cek chun
ReplyDeleteapesal ntah...suh akk buat kot..pastu anto sini yer
@Naz
ReplyDeletewaalaikumussalam kak..
apa plak x bwk..ngan loyang2 skali gi tawaf ke supermarket..haha
@tun_telani
ReplyDeletehuwaa..dua2 tmpt tu x smpt pg laa tun..akk gi imperial mall jek..tu pun x ler lame sgt..tp smpt gak la ade yg paut lutut akak nk ikut balik..hakhak
@CT Delima
ReplyDeletewaalaikumussalam kakkk...
err..apa td kak?lupa lak..cube akk ulang..hehe
@Sofea
ReplyDeletelama dah buat ke lama dah x buat kak?kompius jap..hihi..sedap knn
@Anonymous
ReplyDeletesori lmbt reply..aok,nang bena ya..nya x cam kek biasa yg ada ngkah telo..paling best mkn ms br kuar dr esbok..tp bgantung juak ngan jenis mentega/marjerin yg kita pakey..mun yg licak ya kelak kek pun ikot camya juak. :)
@ZurHeritage
ReplyDeletewaalaikumussalam..teringin ek?ape lagi..dptkan milo n sekut meri di kedai berdekatan anda skrg..hihi
@kha
ReplyDeletedah cantik ke dah x cantik rupanya kha?hehee...
kek ni bergantung kpd jenis marjerin yg kite gunakan..kalo guna marjerin puteri tu dier mmg lembut gak selepas berada lama di suhu bilik..tp masih ok jer,kalo guna marjerin yang sedia lembik,dia ikut lembik je..tapi paling sesuai makan keluar dr peti ais spt kek chilled cheesecake yg dmakan sejuk2 gitu..
kat umah ni dier lembik2 pun sukee jek..hehe
@Kak Sam
ReplyDeletehaha..kak sam..kalo nk terjun laut tu jgn lupa pakai pelampung yer
@Shasha Catering
ReplyDeleteada batik..ada ceklat..hihi
@Mas
ReplyDeletetu laa mas..lenkali bw tupperware ade isi tau..hahah
@Ayu Safieza
ReplyDeletedah abis dah..pinish oredi...sedap tau ayu..cer buat!cer buat!hikhik
Assalam..saya peminat baru ni..klu x de biskut marie ..leh x kita ganti dgn biskut lain? Teringin nk buat tp kt manila ni x de biskut ni..
ReplyDelete