Hari ni hari ahad. Masuk 2 hari banglong(anak aku yg sulong) sediakan pra-brekfes.hehee..
Nih peberet dier nihh.sampai dah pandai wat sendirik..cuma aku pesan hati2 masa guna oven jerk..
Sebab ingat menu nih biasa2 je malas pulak nak tayang kat blog.
Tapi bia duk merayau umah kak Ana pagi tadi,terpanggil gak nak share kat sini...
Walaupun mungkin ramai yg dah tahu,tak mustahil ada yg belum tahu.
Tul tak kak Ana?heheee...
Roti nih memang peberet zaman berzaman..
Cuma zaman dahulu kala(lama beno dah bunyiknya),kan takde oven...
So bakar dalam kuali jer..ataupun makan begitu saja..heee
Jadik untuk memudahkan keje,aku kopipes jer resepi dari umah kak Ana yer..
Korang boleh tengok roti kak AnaWahid nih <-sila klik Thanks to kak Ana..ngeee
Bahan2nya:-
- 1 buku roti – saya guna roti yg dh siap buang tepi – Roti yg dh nk xpired tuh buat la dr membazir
- Butter/Margerine secukupnya
- Gula Pasir - secukupnya
- Sapukan roti dgn butter.margerin secukupnya, setelah itu taburkan gula ikut suka manisnya. Susun didalam dulang pembakar.
- Panaskan oven pd 180C selama 5 minit, masukkan roti kedalam oven dan kecilkan suhu pada 120C – 150C bergantung pada oven masing2.
- Bakar selama 15 hingga 20 minit. Siap!
nak mintak la resepi nie..
ReplyDeleteanak2 mesti suka..
c-idah>amik ler..memang utk dikongsi pun..resepi zaman berzaman nih.hehe
ReplyDelete