Tapi guna udang biasa pun sedap gak..tapi kalau boleh yang saiz beso laa sket kan..Rasa manis udang ni dah menyedapkan kuah tomato yang ala2 macam buat bolognese sendiri..biasa kuah bolognese yang terbaik dimasak lama menggunakan api yang kecil..dibiarkan renih sehingga sekurang2nya satu jam..
Aku masak kuah ni cup cap cup cap kejap aje..malas nak renih lama2..haha..nak makan
Oh..yang dalam gambar nih dah lama arwah..lupa nak update aritu..nanti kalau dah rajin aku wat lagi n kongsikan resepinya kat sini ehh..
Ada sapa2 nak merasa? :D
Assalam sue...kalo gandingan kuah bersama udang galah mmg lah sedap sangat tu, eh nak tanya lagi sekali murah ke udg galah kat situ sue...
ReplyDeletebest nmpk angle hair tu posing ngan udang dok tertongeng sana, sini heheh
aku tak pernah jumpa benda alah tuh...hihi...nanti nak cari gak..nih aku bawak daun pisang..lepatnya dah habis..ko buat sdrik...
ReplyDeleteni kalau nisa tengok udang dok tergolek2 camni sure minta soh buatkan,dia mmg suka sgt mkn pasta n udang..nmok sedap sgt tu..
ReplyDeleteSue, anto le sikit udang galah tu kat sini... semalam bli udang x beso mana pun 20/kg...adoyaiiii
ReplyDeletestok angel hair spaghetti ni ada 5 packs tp nak buat pun malas! nak mintak kat sini dah jadi baja lak!
Sue....tang udang tu yang tak tahan kak cek tengok...menggodanya...kalau makan ni...confirm udang tu habis dulu....he he :)
ReplyDeletenuni pon lagi suke angel hair berbanding spageti.lebih halus.ni kirenye angel hair udang bolognese la kan?
ReplyDeletewaaa....sedapnyee...
ReplyDelete@Kak Rosaliza
ReplyDeletewaalaikumussalam kak..bleh thn gak murahnya..kalo x silap dalam rm23-25 sekilo kot..saiz sederhana gitu..x sure harga sbb yg beli cik abg..main order je pastu org tu anta ke rumah(baik ati tul kan)..yg bestnya selalunya ms dia anta tu masih fresh2 lg..masih hidup tuu..)
@Anna Qawina
ReplyDeleteada haa..kat bahagian pasta..spesis(brand) san remo gak..cer carik cer carik..best la dr spagethi..kalo spagethi tu kan apa...rasa gedabak je nak kunyah..haha
@lina_pg
ReplyDeletesibbaik nisa x nmpk eh kak..hehe
@Kak Rose
ReplyDeleteoo ye ke kak?tu udang laut laa ek..kalo fresh ok laa jugak kan..kat sini kalo masa byk udang tu dier jual rm5 jer sepinggan(x smpai sekilo kot..dlm 700g)..tp dah murah laa tu sbb fresh sgt n agak beso gak.. kalo masa takde mmg harga melambung naik gak
huhhh??? sape meremeh2kn spagetti yg tun cintai tuu??? besar2 laa best kunyah, cepat sket kenyang.. ni kalau wat spagetti with prawn ni mesti sedap nih.. hehe
ReplyDeleteps: peminat spagetti no 1, xpenah nk try angel hair ngan macaroni.hehe
@cik cek
ReplyDeletepenggemar udang mesti bleh imejin rasa manis2 udang dimakan ngan angel hair pasta nih ngan masam2 kuah tomato tu..nyumm
sue..aku tak makan pasta...kutip udang jer la...he..he..
ReplyDelete@nuwairani ismail
ReplyDeletea'ah..betul tu nuni..hehe..tp x lyk panggil bolognese laa kot sbb segera sangat..haha
Sue, sib baik tak de rupa rambut.. Akak ingat rupa rambut ala2 mat saleh tadi..hehehee..
ReplyDeleteAkak makan sue..akak makan..boleh la pass kat akak sikit.. Dak Mas tak makan..
@Adinda Amy Sensei
ReplyDeleteYummmehh! :D
@tun_telani
ReplyDeletehahaha..peminat spagethi yer.. akak dulu sebelum tau kewujudan angel hair nih layan spagethi gak..dah tau dier nih lg sedap..buat2 x nampak je skrg nih..hihi..halus n licin..aiyoh sedap oo tunn..try laa skali..makaroni tu spesis lain..dier sedap dibuat bubur..haha :D
@Mas
ReplyDeleteBelum cuba belum tau mas..aku dulu pun x amik port nak mkn pasta masta nih..tekak melayu katekan..tp yg ni mmg best laa ke tekak aku banding mee kuning.hehe
@Naz
ReplyDeletekalo ala2 rambut mat saleh nak gak bg kak naz rasa..hihihi
sedih betul la... geng sorang lagi tu tak balik2.. izahhhhhhh... cpt ler balik.. tak sabooo nak gedebum mek mukah ni...
ReplyDelete@K.Nor
ReplyDeletehaha..takde maknanya...mek ijah masih berbaring2 kat ldg jagung tu haa kak..dr suh bwk c4 baik akak suh bwk jagung..leh kite bako sama2..hihi