Resepi2 sebelum ni dah diupdatekan mana2 yg sempat yer.. so leh cekedaot..
Ada lagi kek lapis lum terupdate..lalok jer rasa ngan celcom nih..hehe
Kali ni aku nak share kudap2an atau snek yang dapat idea dari mak sedara aku masa hari raya lepas...mula2 makan sorang,dua orang..last2 licin bekas biskut mak sedara aku tuh haa..hikhik..
Pastu dia siap bakarkan lagik khas untuk kitorang..haha..muka x malu betul laa...tapi meriah woo...raya beramai2 ke rumah sanak sedara nih...hehe
Tahun ni boleh dikatakan beraya sakan gak kitorang..dari rumah ke rumah yg x pernah pergi sebelum ni pun ada..yelah,kalo kite2 jer malas nak pergi kan..kalo sekeluarga besar skali pergi macam gathering keluarga laa jadinya..
Sebelum ni x terfikir pula nak buat gini..makan terus jer dari kedai tu..liat2 gitu kan! tapi dibakar lagi best rupanya..rangup jadinya..x caya sila beli n cuba sendiri..hehe
Yang dah sedia potong gini lagi best n senang keja..hehe
Pastikan masa membakar tu masaknya sekata yer..kalo yg lebar2 tu balik2kan sekali sekala..bakar pun kejap jer..
Ni laa contoh peket snek ikan yg biasanya terus makan jer..kali ni kita bakar pula...Terima kasih kat mak usu yg kasi idea nih..selamat mencuba!!
Nak resepi ke?ekeke...Bahan2:
- Snek ikan (dahfa)
- Buka dari bungkusan dan susun dalam loyang. Bakar sehingga kekuningan pada suhu 170c selama 5 minit(yg ni kena ikut suhu oven masing2), balik2kan menggunakan garfu agar masak sekata.
- Rangup dan sedap dimakan begitu sahaja. Boleh disimpan di dalam balang dan dimakan bila2 masa.
wah gud idea ,hehehe sihat ke makyung?
ReplyDeletewah kreatipnya.. emmm blh try ni
ReplyDeleteChik Mimi: sihat kak..alhmdulillah..trm kasih krn btanya. :)
ReplyDeleteKak yani:a'ah kak..leh cuba tu..best jer mkn dr mkn begitu jer..hehe
hai salam perkenalan..tertarik resepi kudapan ni.hb n anak2 gerenti ske.tanx.
ReplyDeleterumputkarpet:haii.. salam perkenalan juga...selamat mencuba yer.. :)
ReplyDeletesedapnya sis, mntk resepi ye, tlg visit blog sy ye..
ReplyDeletehttp://mybeautifuljourneydream86.blogspot.my/