Monday, September 14, 2009

Ayam Kunyit dengan Ubi Keledek

Ayam yang dimasak dengan kunyit hidup memang cukup membuka selera..
Tambahan pula kalau dimasak pedas2..
Bagi penggemar masakan orang lama,ia pasti kena dengan selera..
Aku tak ketinggalan dikategorikan pengemar masakan orang2 lama..
Kalau masaka orang lama ntah kenapa walaupun ringkas tapi sedap rasanya ke tekak aku..huhu

Resepi n cara memasak nih aku olah cara sendiri..
Rasa kunyit segar yg meresap ke dalam isi ayam tu yg membuatnya rasa sedapp walaupun dimakan hanya bersama nasi putih..

Kalau taknak minyaknya yg berlebihan,bolehlah dibuang sebelum menikmatinya.
Err..tapi aku suka laa part tuh untuk dikuahkan bersama nasi.heee... :P

2 comments:

  1. sue...lama nor ann tak ngomen kat umah sue nih...bz semanjang...nampak cam kari pun ada yer sue...cedap mkn dgn nasi panas n sambal belacan...

    ReplyDelete
  2. Ann > bz yer ann?sama laa.ntah apa2 jek nak dbizikan masa raya nih kan..haha...sambal belacan makan gitu jek mmg sedap wehh..iskh2..kecuq

    ReplyDelete

Komen positif anda dialu2kan.. Terima Kasih!^_^