Tuesday, August 11, 2009

Bihun Goreng Udang


Sebenarnya malas nak interprem..
Tapi memandangkan ader laa orang tuh tadi macam tak puas hati jer kite hidangkan tart nenas pepagi..nak ler jugak tayangkan bihun goreng nih haa...
Nih laaa sarapan pagi nih...
Malas nak mekap banyak2..tak sabar den nak makan..ahehe..
Yang penting bihun nih memang sedap sebab kite yang masak..kena laa puji diri sendiri sebab kalo kate tak sedap tak ler habis bihun itu tadi..diulangi,DAH HABIS yer..eheee...

Kali nih kontot2 lak bihun goreng nih sebab nak cepat masa mengacaunya.huhu.
Kalau nak bihun tuh terhasil panjang2,guna laa garfu sekali untuk mengelakkan ia putus2 yer..
Udangnya harus dibuang kulit..selalu orang tak buang ekor untuk nampak cantik tapi kite buang ekor n tinggalkan bahagian kepala yg berkaki tuh sebab otak udang yang mencair tuu yang bagi sedappp lagii...
Bihun goreng kalo perah limau kasturi memang memikat seleraaa..
Ditambah lagi rasa pedas2 cilinya memang menggamit jiwa untuk mengunyah hingga ke helaian bihun yang terakhir..ahehe...
Penggemar2 bihun..bila kali terakhir anda makan bihun/mihun??
Kalo dah lama tak makan,pergilah masak yer..
Kite nak masakkan takleh..jauhh..heeeee :P

3 comments:

  1. nie bihun kontot namanye..hehe

    samalah kita,
    kalau makan bihun @ mee besar goreng
    mesti perah limau + sos=mmmmmm yummy!!

    ReplyDelete
  2. adei asal pegi blog ni je mesti rasa lapar yang teramat...huhuhu...nice menu this time sis..memang blog ni memberikan sumbangan besar buat orang yang minat makan macam saya tapi tak reti2 nak masak sendiri kan?hehehehe

    ReplyDelete
  3. C-idah > sedap kan kalo perah limau..hehe

    Castelano > thanks yer..tanpa viewers takde laa nak update blog nih..hehe.. tuh bukan tak reti masak sendirik tuu.kurang vitamin R jer..hihih :P

    ReplyDelete

Komen positif anda dialu2kan.. Terima Kasih!^_^