Aduih laa...berminyak jer menu minum petang nih..tak leh nak jamah banyak2(dalam 2 ketul jer sejenis..
Disiplin katekan(muehehee..)
Bahan2:
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan isi udang yang dicincang
sedikit cili merah yang dihiris halus
Daun bawang dihiris halus
1 ulas bawang merah dikisar/tumbuk
Daun sup dihiris halus
Garam
Air secukupnya
Sedikit pewarna kuning
Cara:
>Campurkan kesemua bahan dan goreng hingga kelihatan garing di luar
Tips:Jika menggoreng jenis cucur masin seperti cucur ikan bilis,cucur udang dan sebagainya..campurkan dengan bawang merah yang ditumbuk/dikisar halus ataupun daun bawang untuk mendapatkan cucur yang lembut dan tidak liat.
(ni hasil percubaan sendiri ngan hubby..kalo x letak nih mmg x berapa nak lembut cucur tuh)
Kalo ada tips lain ajor2 la den eh.hehe...
No comments:
Post a Comment
Komen positif anda dialu2kan.. Terima Kasih!^_^