sana sini duk menayang menu iftar atau menu berbuka semalam yerrr..
Kite baru nak tayang menu malam sehari sebelum puasa..ahak..
Dah lama ni meng listkan sebab agak senang gak laa nak cuba..
Tapi aritu cari pasta yang ada cuma makaroni,makaroni dah ada dalam stok nak buat yang cajun tu..
Dah dapat angel hair ni kebetulan lak adik aku yang pompuan tu stay sini aku pun buat laa menu ni dulu sebab dia pun suka menu berasaskan mushroom soup ni haa..
Resepi ni diasaskan(cewah..kemain ayat) oleh Alongroz..dia dapat idea masa merasa menu gini dari sebuah restoran di Europe masa dia cuti2 ke sinun beberapa bulan lepas..aku pun terliur laa nengoknya dan terasa nak makan gak..ehehe..mudah terpengaruh katakan..
Bila Along create resepi nih,apa lagi..
Oh yer..menu asalnya sebenarnya guna pasta tagliatelle ..Along buat versi guna spagethi.. aku lak buat guna pasta angel hair sebab kat umah ni tak minat spagethi..ehee..
Jadi korang leh guna mana2 pasta kesukaan korang laa eh!
Memang creamy betul laa..kann..hehe..
Minta izin yer Along..nak c n p resepi ke sini pula..kot2 ada peminat pasta nak try kan.. ;)
Terima kasih Along cayang! Sedappp angel hair dimakan bersama kuah berkrim ni..sapa2 selera western tu cepat laa try!
Eh kalau yang suka pedas tu boleh jer buh cili api atau lada hitam lebih..hehe.
Minta izin yer Along..nak c n p resepi ke sini pula..kot2 ada peminat pasta nak try kan.. ;)
Terima kasih Along cayang! Sedappp angel hair dimakan bersama kuah berkrim ni..sapa2 selera western tu cepat laa try!
Eh kalau yang suka pedas tu boleh jer buh cili api atau lada hitam lebih..hehe.
Angel Hair with Creamy Mushroom Sauce
Resepi: AlongRoz@HomeKreation
By:HaSue@sue-hasue.blogspot.com
BAHAN2:
1 peket Spageti - rebus & tapis ->hasue guna pasta angel hair
4 sb Minyak Zaitun
1 bj Bwg Besar*
4-5 ulas Bwg Putih* (* cincang)
1 tin besar Campbell Creamy Mushroom Soup
1 tin besar Air-guna tin campbell
1 tin besar Cendawan Butang - blend separuh lumat & separuh kasar
Serbuk Lada Hitam
Parseley
Garam
CARA2:
1. Panaskan minyak zaitun & tumis bwg besar & bwg putih sehingga layu.
Masukkan cendawan & kacau sebentar.
Masukkan sup cendawan, air, parseley & garam.
Kacau sehingga menggelegak.
2. Hidangkan dgn pasta kegemaran & tabur dgn parmesan cheese.
Resepi: AlongRoz@HomeKreation
By:HaSue@sue-hasue.blogspot.com
BAHAN2:
1 peket Spageti - rebus & tapis ->hasue guna pasta angel hair
4 sb Minyak Zaitun
1 bj Bwg Besar*
4-5 ulas Bwg Putih* (* cincang)
1 tin besar Campbell Creamy Mushroom Soup
1 tin besar Air-guna tin campbell
1 tin besar Cendawan Butang - blend separuh lumat & separuh kasar
Serbuk Lada Hitam
Parseley
Garam
CARA2:
1. Panaskan minyak zaitun & tumis bwg besar & bwg putih sehingga layu.
Masukkan cendawan & kacau sebentar.
Masukkan sup cendawan, air, parseley & garam.
Kacau sehingga menggelegak.
2. Hidangkan dgn pasta kegemaran & tabur dgn parmesan cheese.
Aku memang suke jer angel hair berbanding spagethi..hehe.. halusss jer lebih kurang mee kolok sarawak.. ;)
Salam Ramadhan tuk Sue n famuliy...berbuka ape hari ni...
ReplyDeleteSedapnya menu ni...buatnya pun senang...anak dara kak cek suka sgt menu cam gini...kak cek penah buat tapi guna spagheti...sedappp...:)
cer ko cek expired date daun parsley tu mek.. muekekee.. mana tau dah expired. saja gurau.. aku pun suke menu gini.. tapi lepas makan rasa tak puas je. nak kena pedas2 jugak. itu yang bahaya nyer tu..
ReplyDeletedah aku nak tido nih.. *ayat kena buat mcm org puasa gakkan. mhahaha
pergh..!! mengancam...
ReplyDeletewehhhh....aku suka gak menu berkrim2 ni....
ReplyDeletesedapp jerk nengoknya tengahari gini...
Agak2 kalau guna mee kuning sedap tak? hehehehe jgn marah
ReplyDeleteAssalam sue, sedap sangat nampak pasta sue tu berkrimmm, akk belum buat lagi, makan pernah la tapi spaghetti, mmg bestkan.
ReplyDeleteKak Sue,selamat berpuasa utk akak n family..Sedapnyer angel hair,kat umah nih pon kalo angel hair ajer yg laju,kalo pasta jns yg lain mmg xlaku..
ReplyDeleteSalam HaSue, ni cikgi dah datang nak test sedap ke tak....emmmmmmm.... sodaaaap...hehehe. TQ for trying... mmmuah2 luv u.
ReplyDeletesedap!! sedap!!
ReplyDelete