Friday, August 20, 2010

Popia Simpul

Rasa tak beza dari popia goreng biasa.. cuma biasa gulung2..yg nih simpul jer..mana lagi senang..nak simpul ke nak gulung? :P

Guna inti segera dalam botol tu jer..
Dulu bila kakak aku buat time raya aku kata x susah ke nak simpul2 ni..katanya,senang dari gulung2..huhu.. potong ikut saiz sesuai..pastu buh inti jek...last baru sesi menyimpul2..
so sapa2 nak buat kudap2an untuk raya,mari kita menyimpul popia sambil tersenyum simpul..haha

Best oowh makan popia sambil tgk t

13 comments:

  1. cam senang ajer..nanti nak trylah buat..serunding ada yang tak habis tu

    ReplyDelete
  2. simpul lagik senang ye..tapi yg popiah nestum tu sedap..hari tu buat sikit jek..tak cukup

    ReplyDelete
  3. nakkkkkkkkkkkk!! nak satu balanggg!! wat balik sabah nanti...

    ReplyDelete
  4. ghajenya makyung ,simpulkan akak jugak sebalang

    ReplyDelete
  5. salam hasue,
    popia simpul memang favourite my kids..akak tak reti nak simpul..pernah cuba tapi putus..kiki..

    ReplyDelete
  6. kak sue...apa saiz popia yang sesuai boleh disimpul ya? hehehe..apa nama inti dalma tin ya kak..kmk make serunding jak selalu..tp bukan disimpul tp digulung..

    ReplyDelete
  7. kak ina kl: selamat mencuba kak..jangan potong pendek sangat spy sng nak ikat/simpul..nanti dah buat mesti tau agak.hehe

    izahdaut:popia nestum tu my peberet gak..senang pun senang kan..hihi..kena buat lg tu :)

    Jiya: 1 balang tuh ko sorg je makan eh jiya?hehe

    ReplyDelete
  8. chik mimi: x abis pun sebungkus tu kak..teringin nak mam,tu yg sikit pun jadi ler..ada lg kulit popia tu..

    kak ayu: agaknya kulit popia dah keras kot kak?tu yg mudah putus tuh..jgn putus asa tau..hehe

    umie:saiz ya ney2 jak pun boleh..kak ya kitak potong ikut saiz yg sesuai disimpul..kelak dah cuba kitak mpun tauk pjg yg sesuai ya.kmk makey yg besar ya ko

    ReplyDelete
  9. ok kak..thanks..semangat dah nak menyimpul tok..hehehhee

    ReplyDelete
  10. sue, masa nak simpul tu, tak putus ke kulit popiah tu nnt?. akak mcm tak konfiden boleh lepas ke idak buat ni.

    ReplyDelete
  11. umie: welkam..jgn lupak gulung/lipat2 lok baruk simpul nya k?slmt mencuba

    mr noble:kalo suka popia goreng ler..hehe

    kak Eliza: kulit popia tu kan lembut kak..jangan biarkan kat ruang terbuka macam buat popia gulung gak..akak gunting saiz sesuai,buh inti..gulung/lipat sikit(kan jadi memanjang tu) pastu simpul macam simpul tali biasa jer..hehe..insyaallah jadi kak

    ReplyDelete
  12. kulit popia kena potong serong tak,sebab akak tak pernah buat,makan aje tau.

    ReplyDelete

Komen positif anda dialu2kan.. Terima Kasih!^_^