Rasa tak beza dari popia goreng biasa.. cuma biasa gulung2..yg nih simpul jer..mana lagi senang..nak simpul ke nak gulung? :P
Guna inti segera dalam botol tu jer..
Dulu bila kakak aku buat time raya aku kata x susah ke nak simpul2 ni..katanya,senang dari gulung2..huhu.. potong ikut saiz sesuai..pastu buh inti jek...last baru sesi menyimpul2..
so sapa2 nak buat kudap2an untuk raya,mari kita menyimpul popia sambil tersenyum simpul..haha
Best oowh makan popia sambil tgk t
cam senang ajer..nanti nak trylah buat..serunding ada yang tak habis tu
ReplyDeletesimpul lagik senang ye..tapi yg popiah nestum tu sedap..hari tu buat sikit jek..tak cukup
ReplyDeletenakkkkkkkkkkkk!! nak satu balanggg!! wat balik sabah nanti...
ReplyDeleteghajenya makyung ,simpulkan akak jugak sebalang
ReplyDeletesalam hasue,
ReplyDeletepopia simpul memang favourite my kids..akak tak reti nak simpul..pernah cuba tapi putus..kiki..
kak sue...apa saiz popia yang sesuai boleh disimpul ya? hehehe..apa nama inti dalma tin ya kak..kmk make serunding jak selalu..tp bukan disimpul tp digulung..
ReplyDeletekak ina kl: selamat mencuba kak..jangan potong pendek sangat spy sng nak ikat/simpul..nanti dah buat mesti tau agak.hehe
ReplyDeleteizahdaut:popia nestum tu my peberet gak..senang pun senang kan..hihi..kena buat lg tu :)
Jiya: 1 balang tuh ko sorg je makan eh jiya?hehe
chik mimi: x abis pun sebungkus tu kak..teringin nak mam,tu yg sikit pun jadi ler..ada lg kulit popia tu..
ReplyDeletekak ayu: agaknya kulit popia dah keras kot kak?tu yg mudah putus tuh..jgn putus asa tau..hehe
umie:saiz ya ney2 jak pun boleh..kak ya kitak potong ikut saiz yg sesuai disimpul..kelak dah cuba kitak mpun tauk pjg yg sesuai ya.kmk makey yg besar ya ko
ok kak..thanks..semangat dah nak menyimpul tok..hehehhee
ReplyDeletefuyyo cam sedap je :D
ReplyDeletesue, masa nak simpul tu, tak putus ke kulit popiah tu nnt?. akak mcm tak konfiden boleh lepas ke idak buat ni.
ReplyDeleteumie: welkam..jgn lupak gulung/lipat2 lok baruk simpul nya k?slmt mencuba
ReplyDeletemr noble:kalo suka popia goreng ler..hehe
kak Eliza: kulit popia tu kan lembut kak..jangan biarkan kat ruang terbuka macam buat popia gulung gak..akak gunting saiz sesuai,buh inti..gulung/lipat sikit(kan jadi memanjang tu) pastu simpul macam simpul tali biasa jer..hehe..insyaallah jadi kak
kulit popia kena potong serong tak,sebab akak tak pernah buat,makan aje tau.
ReplyDelete