Tapi semenjak aku dah tahu teh yang kat kedai tu bukan guna teh uncang,aku buat sendiri jer kat umah kalo teringin...sebelum jumpa teh yang betul2 cam kat kedai tu,pelbagai jenis teh kitorang try.. seronok mencuba nie.. bila dah jumpa yang kena selera,1 gelas super besar leh abis sorang2..tapi bukan selalu lerrr....dan harus amat dahaga laa masa tu...baru minum x hengat dunia jap...pastu letak sedikitt garam untuk menambah rasa lemak dalam teh tu....bertambah2 laa koleksi lemak dalam badan kan!hahaha...
Apa2pun tima kasih kat Jiya pengembala kambeng yang rajin kongsi resepi nih...aku cuma add garam sket sebab dah biasa..salin dari myR je...thanks Jiya..pokkk montot kambeng skali!
Bahan-bahan ( - )
- Teh Pekat
- Susu Cair
- Gula melaka pekat (kali ni sue guna gula apong)
- ketulan ais
- secubit garam (untuk rasa lemak)
- Masukkan gula melaka pekat ke dalam gelas, ikut citarasa memasing. Kalo nak manis letaklah bebanyak. Hehehe!
- Kemudian masukkan ketulan ais. Penuhkan satu gelas... Baru masukkan susu cair.
- Akhir sekali baru masukkan teh pekat pelan²...
- Bismillahirrahmanirrahimmmmm... Kita minommm duluuuu!!
Salam Sue..syedapnyer.. teringat kenangan kat Sarawak... aritu ader gak wat tapi x snap gambar.. memang syedap.. nak wat lg x sempatlah pulak... sue.. Teh C mengimbau Sarawak... cewah... nak segelas...
ReplyDeleteAlamak, Love haus la!!! Nak buat jugak nampaknya..kena cari gula melaka! ;)
ReplyDeletesue..akak nak segelas teh c peng tu! kat sini tgh pns terik, tekak madang haus aje.
ReplyDeleteHalamanku/emma >> wkumsalam..yerke..meh laa minum kat sini skali..mesti lagi terimbau kenangan tuh nanti..hihi
ReplyDeleteLOVE2COOK >> kena carik gak tu gula melaka..sekarang cuaca panas tul di siang hari kan love..huhu
ReplyDeletekak ain >> sama laaa kak kat sini pun!panasnya membahang..hehe
ReplyDeleteSalam... phegggw hausnya tekak ni tengok air ni..
ReplyDeletefuzidss >> wkumsalam...sama laa kite...hehe..comelnya gambar bb tu :)
ReplyDelete