Sarapan apa pagi nih?wat yang simple2 udah laa yer..hee..
Nak simple ke sebab malas eh?Berselera tau makan. ak banyak laa,sikit(konon2nya).tak buleh selera banyak..kang laju jek scale tuh bertambah nombor..bagi naik slow2 takpe.kehkeh...tapi kalo dapat bagi turun laju kira baguih laa..ehek
Oklah,nih karipap,err...sapa tak kenal sah2 karipap ku ini huduh..kehkeh...
resepi asas gitu..
inti letak peberet sekeluarga..hehe
Guna kari ayam brand..memang best jer brand kari tuh..
Pada yang tak suka karipap berjerawat gunakan laa imaginasi anggap ia halus jer eh.hihi.. Kite suke yang cam bulan gini haa..nampak besh jek.. :P
Inti tuh letak kentang n kacang panjang...yg tu kena pandai2 ejas sendiri laa eh..nak pedas,nak kurang pedas..hehe...
Resepi doh mudah nih ikut cara imah1001(kalo x silap)
Nanti update balik resepi...leh tengok kat myr yer..
note : server broadband betul2 teruk kebelakangan nih..Geram i!ahak.. streamyx?takde talian tetap kat sini!huuu...
Yang berjerawat tu sebab Sue goreng minyak panas...petua tak nak bagi jerawat...masukkan karipap sebelum minyak panas........kalau next throw pun ..either kecikkan api atau tutup api dulu...baru masukkan karipap...Akak baru cadang nak buat...keledek dah beli...tapi belum potong lagi tu!
ReplyDeletewa sedapnye karipap...hari tu baru jek makan yang mak buatkan...rase nak lagi jek
ReplyDeletesue...karipap rm2 buleh....hehehe...klik2...
ReplyDeleteso far, sekali je akak buat karipap, pas tu main yg frozen aje. sedap gakkk!!!!
ReplyDeletewaaa sedap nye...peminat no1 karipap ni...tiap2 pagi mesti pekena 3biji = rm1..hehehe...
ReplyDeletemy fav kuih...suka sgt karipap nak2 yg dibuat sendiri...belinyer tak mo
ReplyDeleteklik2 streamyx...hehe
Kak watie > thanks kak atas tips yg diberi..sebelum nih mmg sue ade cuba tips gitu n mmg x bjerawat..tp org kat umah nih xmo lambat sket mkn..huhu..sebab tuh buat karipap nih kena ader jerawat baru laku..hihi...akak nanti buat lebih yer,sue nak dtg tumpang mkn.hiks
ReplyDeletebestnyer karipap dia. isi pun tergoda. gelembung-gelembung kat kulit tu menunjukkan memanglah kulitnya sedap.
ReplyDeleteI like karipap. Tak pernah pula buat letak inti kari ayam brand. Jadi macam curry puff la, omputih punya tu kan, i like.. hehhe..
ReplyDeleteBULLET > mak masak apa pun,mesti sedap..kan :)
ReplyDeletecikmin > rm2 sebijik buleh tak kak?hihi
kak ain >so far,sue penah beli yg frozen lagik..lenkali nak try ga..hehe
sakura > wah2...setiap hari?mesti sedap sgt2 karipap tuh kan..hehe
ReplyDeletesis posh > yg wat sendiri leh ejas banyak mana nak ltk inti kan..hehe
waaa...sedapnye karipap.da lama x pekena ni.kalo beli lgsg xsedap.nak kena wat gak ni.huhu..
ReplyDeletekak geraugebang > ahaa...betul tuh kak...sue suka laa gelembung2 nih.heheee..
ReplyDeleteYati > sebelum nih guna kari brand apa tu? :)
itafukada > ada gak yg org jual sedap..tp jarang2 dpt laa..huhu..gi wat lebey ye..heee
Assalam.. Mcm mn nk jadikan kit karipap tu gelembung eh.. Sy suka mcm tu.. Tp Buat2 tk jd.. Hahaha.. Blh bg resepi
ReplyDelete