Iskh2..ada juga di antara korang yang tak pernah makan burung eh..
Tapi siapa2 pernah makan daging burung2 yang bukan peliharaan ni memang tahu rasanya..sedapppp!
Burung ni hubby beli masa kat pasar semalam..RM2 untuk seekor(sembelih sendiri..)
Kalau di kampung nun,dah siap sembelih(yg jual pun orang kampung tempatan),dah siap dibakar..tinggal nak potong2 jer..RM2.50 only seekor
Bagi korang yang tak pernah makan burung punai tu,pernah rasa burung puyuh tak?haa,lebih kurang gitu laa rasanya.
Bagi yang tak pernah langsung makan apa saja jenis burung..
Tak dapek den nak menolong eh..heehee
Resepi dan cara memasak burung ni sama seperti masak KARI AYAM CARA KAMPUNG kat MYR..
salam ha sue..mcm mana rupa burung punai tu?showlah gambar..jakun...klu burung puyuh tu tahulah...
ReplyDeletealat lenggang perut tu akak beli baru RM300 brand ogawa...mungkin kat sana mahal pasal naik belon kot?
salam kak ina..adehh,nak gambar brg punai tu?x terfikir plak nak amik gamba..nanti kang ade plak x sampai hati tgk ia jadi lauk.hehe..
ReplyDeleteBukan apa,kaler bulu ia mmg santek,macam burung nuri(tak jugaklah secantik tu..macam jer)
Ha'aa agaknya gitu ler kak..kat sini kadang2 tu jauh mahalnya banding kat sana..tu yang kalo gi sana borong banyak benda yg dijual mahal kat sini macam kain2 ela tuh.hehee